Tuğçe BİÇER

İstanbul'da 1 Mayıs'ta gözaltına alınan Şilan Delipalta'nın sağlık kontrolü sırasında yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Delipalta, "Test sonucum pozitif çıkmasına rağmen dört kadın, aynı nezarethanede tutulduk" dedi.

Üniversite öğrencisi Şilan Delipalta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Pangaltı’dan Taksim’e yürümek isterken, gözaltına alındı. Delipalta, süreci ANKA Haber Ajansı'na anlattı.

Gözaltı aracına götürülürken darp edildiğini belirten Delipalta, "Gözaltı aracında da şiddet gördüğünü, polisin şiddete devam ettiğini, hakaret ve küfür ettiklerini" öne sürdü. Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındıklarını belirten Delipalta'nın sağlık kontrolü sırasında yapılan Covid-19 testi, saat 23.26'da pozitif çıktı. Delipalta, "Biz 4 kadın aynı nezarethaneye konulduğumuzda aslında benim testimin sonucu belliymiş" dedi.

"BİZİ ÖLDÜRMEK İÇİN ÜSTÜMÜZE GELİYORLAR"

Delipalta, test sonucu çıktından sonraki sabah, bir polisin "merak ettiği için" test sonucuna baktığında pozitif olduğunu öğrendiklerini söyledi. Delipalta, "Bunlar, gözaltı işlemi uygulamak için değil bizi öldürmek için üstümüze geliyorlar. Test sonucum 1 Mayıs 2021'de saat 23.26’da çıkmış olmasına rağmen üç kadın arkadaşımla birlikte dört kadın aynı nezarethanede tutulduk" diyerek sitem etti. 

Delipalta, "Polis şiddetinin emniyette de devam ettiğini, Vatan Emniyet’e götürüldüklerinde saatlerce orada bekletildiklerini" de iddia etti.

 

Kaynak: anka