Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), aşı için farkındalık kampanyası başlatılıyor. Tüm iş yerlerine ve ticari araçlara  “Ben Aşımı Oldum, Ya Siz?”, “Aşı Hayat Kurtarır” broşürleri asılarak esnaf ve sanatkarlar aşı olmaya teşvik edilecek.

TESK, 82 Birlik, 13 Mesleki Federasyon ve 3 bin 200 Odası ile Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı için farkındalık kampanyası başlatacağını bildirdi. TESK’e bağlı tüm iş yerleri ile ticari araçlara, “Ben Aşımı Oldum, Ya Siz?”, “Aşı Hayat Kurtarır” sloganlarıyla broşürler asılarak esnaf ve sanatkarlar aşı olmaya teşvik edilecek.

“TÜM İŞ YERLERİNE VE TİCARİ ARAÇLARA BROŞÜR ASILACAK”

Covid-19 ile mücadele kapsamında maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanı sıra aşı olmanın virüsten korunmada büyük bir kalkan olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şimdi birçok müessese açıldı. Aşının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için Türkiye genelinde 2 milyon üzerindeki iş yerimizde taksilerimizde, otobüslerimizde bütün dükkanların görünür yerindeki afişlerimizle broşürlerimizle halkın bu farkındalıktan yararlanmasını ‘Ben aşımı oldum, siz oldunuz mu?’ aşılanmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için böyle bir konfederasyon olarak girişimde bulunduk” dedi.

Bu kapsamda TESK olarak tüm sektörlerdeki iş yerlerimize ve ticari araçlara göndermek için afiş bastırdıklarını anlatan Palandöken, aşının güvenli olduğunu, vatandaşın aşıdan korkmaması gerektiğini vurguladı. Palandöken, “Ülke genelinde aşı olmayan tek bir vatandaşımızın bile kalmaması için kampanyamızı ay sonuna kadar başlatmış olacağız” dedi.

Palandöken, “Vatandaşlarımız aşı konusunda ağızdan ağıza dolaşan bilgi kirliliğine asla kulak asmamalı. Bilim insanlarının görüş ve düşünceleri dikkate alınarak hayatı güvende yaşamak için mutlaka aşı olunmalı” diye konuştu.

 

Kaynak: anka