FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’da çalıştıkları fabrikanın toplu iş sözleşme masasına oturmadığı gerekçesi ile Tekirdağ Valiliği önünde oturma eylemi yapan ve valiyle görüşmek isteyen işçilere polis müdahale etti, 58 işçi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; uzun bir süredir çalıştıkları fabrikanın yönetiminin toplu iş sözleşmesi masasına oturmadığı gerekçesi ile Tek-Gıda İş Sendikası üyesi işçiler, grev yapıyordu. Sabah saatlerinde Tekirdağ Valiliği önüne gelen yaklaşık 300 işçi, valilik merdivenlerinde oturma eylemi yaptı ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile görüşmek istediklerini belirtti.

Polis ekipleri Tek-Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu’dan iki işçiyle birlikte Vali Yıldırım ile görüşebileceklerini, işçilerin ise valilik merdivenlerinden kalkıp geldikleri otobüslere binmesini istedi.

İşçilerin, Vali Yıldırım ile görüşülürken oturmaya devam edeceğini söylemesi üzerine polis ekipleri, merdivenlerde oturan işçilere müdahale etti. Çevik kuvvet polisleri, aralarında kadınların da olduğu işçileri merdivenlerden kaldırarak gözaltı işlemi yaptı. 58 kişi gözaltına alındı.

İşçilerin çocuklarının da arbede sırasında ağladıkları görüldü.

Tek-Gıda İş örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ve çok sayıda işçi polis tarafından gözaltına emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: anka