CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Saraydan bazı yetkililer buyurmuşlar, 'Acı reçeteyi uygulamaktan çekinmeyeceğiz' diye. Bilerek ve kasten yapmış olduğunuz ekonomik hatalardan dolayı hesap vermeden millete acı reçete önermek, hiç kimsenin haddi değildir. Önce millete ödettiğiniz bu ağır ekonomik bedelin hesabını sandıkta vereceksiniz. Acı reçeteyi bu halk size ilk seçimde kesecek” dedi.

Gürsel Tekin, Galata Köprüsü ve civarında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Tekin, burada yaptığı açıklamada, iktidarın yanlışlarının faturasını yurttaşa ödetmek istediğini savundu. Tekin, şunları söyledi:

“Vatandaşın yaşam koşullarının iflas etmesi yetmiyormuş gibi, iktidar bütün yanlışlarının faturasını bir kez daha yurttaşlara ödetmek istiyor. Anlaşılan, 19 yılın sonunda döndük dolaştık ve yine geldik acı reçetelik olduk. İktidarın Türk halkına armağanı, ‘acı reçete’ vermek oldu. Bugüne kadar her türlü yurttaşlık görevini yerine getiren, vergisini ödeyen bir millete bu reva görülmemeliydi. Reçete yazılacak bir yer varsa o da AKP iktidarının kendisidir."

"HESAP VERMEDEN ACI REÇETE ÖNERMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"

Millete acı reçete önermenin AKP iktidarının yapması gereken son şey olduğunun altını çizen Tekin, şöyle devam etti:

"Bugün gelinen noktanın tek sorumlusu iktidar partisidir. Millete ‘reçete’ kesebilmeniz için, gelinen noktada hiçbir sorumluluğunuzun olmaması gerekir. Bilerek ve kasten yapmış olduğunuz ekonomik hatalardan dolayı hesap vermeden millete acı reçete önermek, hiç kimsenin haddi değildir. Önce millete ödettiğiniz bu ağır ekonomik bedelin hesabını sandıkta vereceksiniz. Acı reçeteyi bu halk size ilk seçimde kesecek.

"MİLLETİMİZDE ACI İLAÇ İÇECEK HAL KALMADI"

Şimdi milletimize bir acı ilaç daha içirmeye hazırlanıyorlar. Ancak milletimizde acı ilaç içecek hal kalmadı. Devleti yönetenler israf etmeye devam ederken millette ‘tasarruf et’ demelerini aklım almıyor. Bir an ve hızlı bir şekilde milletin önüne sandık gelmeli ve millet kendi kaderini kendi tayin etmelidir. Milletin sofrasındaki son kuru ekmeğe de göz dikmekten vazgeçin. Ayıp."

Kaynak: anka