SANCAR KIZILKAYA 

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Tam 20 yıldır AK Parti, diğer partileri ofsaytta düşürüyor. TDP olarak AK Parti’nin kurduğu ofsayt tuzağına düşmeyeceğiz. Ofsayt futbolun hızını düşüren bir kuraldır. Buradan UEFA’ya sesleniyoruz. Ofsaytı kaldırın. Van Basten, ‘ofsaytı kaldırın’ dediği zaman sorun yok da TDP söyleyince mi sorun oluyor?” dedi.

Sarıgül, 26 Eylül’de yapılacak TDP 1. Olağan Büyük Kurultayı öncesi, genel başkan adayları arasında düzenlenecek olan seçimlere katılmak üzere Kocaeli’ye geldi. Sarıgül’ü TDP Kocaeli İl Başkanı Volkan Karayel, TDP Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Ağaryılmaz ve partililer karşıladı.

Oylama sonunda konuşan Sarıgül şunları söyledi: 

“BU OYLAMADA OLAN HERKES TÜRKİYE’NİN TARİHİNE GEÇMİŞTİR”

“Bugüne kadar siyasilerin hepsi konuştu ama hiçbiri konuştuklarını dile getirmedi. Türkiye’nin kaderine, kimler tarafından seçildiği belli olmayan bin 300 delege karar veremez. Delege ağalığını bozuyoruz. Bir genel başkan partililerine güvenemezse nasıl halka güvenecek. Delegenin oyu ile genel başkan olursun ama halkın oyu ile cumhurbaşkanı olamazsın. Bugün bu oylamada olan herkes Türkiye’nin tarihine geçmiştir.

“ÖNCE VATAN SONRA PARTİ”

İlk defa TDP, Türkiye’de siyasetin dilini ve yapılış şeklini değiştiriyor. İşte, genel başkanı partiye kayıtlı üyeler seçiyor. Bugün yeni bir örneği sunuyoruz. Bugün tarihe not düşüyorsunuz. Eğer partimizde ‘genel başkan iki defa seçim kazanamazsa görevi gençlere bırakır’ maddesi var. Demokrasi tarihine imza atıyorsunuz. Yarın sabahtan itibaren diğer partililer sizi tebrik edecek. Diğer partiye kayıtlı üyeler de delege sistemine son vermek isteyecekler. O delegelerin sabaha kadar hangi pazarlıklarla karşı karşıya kaldığını biliyorsunuz. Partilerdeki genel başkanların hegemonyasına son veriliyor. TDP, ‘Öncelikle bayrağımız, toprağımız, vatanımız sonra partimiz gelir’ der.

“İNANSAK ‘EVET’ DERDİK”

Başkanlık sisteminin ülkeyi ileriye taşıdığına inanmıyoruz. İnansak kesinlikle evet derdik. Demokratik parlamenter sistem için uzun uzun çalışmalar yaptık. Geriye dönük siyasi hayatımda tek başıma aldığımı kararlarda eksik yönlerim olduğunu görüyorum. O yüzden ekip halinde alınan kararlara değer veriyorum. Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde partimde büyük mücadeleler verdim. Demirel, Cumhurbaşkanı olduktan sonra hepimizi kucakladı. Bizim dönemimizde bakanlar dışarıdan atanmayıp teşkilattan gelecek. Yurt dışında kaliteli eğitim alan çocuklarımızdan danışman olarak faydalanacağız.

“OFSAYT KURALI”

3600 ek gösterge, yıllardan beri partilerin söz verdiği ama iktidara geldikten sonra gerçekleştiremediği bir vaat. Emniyet mensuplarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve öğretmenlerin faydalanabileceği bu 3600 ek göstergeyi, bütün partilerimizle uzlaşıp çıkarmaya kararlıyız. Tam 20 yıldır AK Parti, diğer partileri ofsaytta düşürüyor. TDP olarak AK Parti’nin kurduğu ofsayt tuzağına düşmeyeceğiz. Ofsayt futbolun hızını düşüren bir kuraldır. Buradan UEFA’ya sesleniyoruz. Ofsaytı kaldırın. Van Basten, ‘ofsaytı kaldırın’ dediği zaman sorun yok da TDP söyleyince mi sorun oluyor? Ofsayt kuralının kaldırılması UEFA’da tartışılmaya başlandı. Biz de buna öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Birkaç sene sonra ofsayt kuralı kalktığı zaman görüşürüz.”

 

Kaynak: anka