Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt, TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı’nda yüksek puan alan BTS üyesi işçilerin mülakatta kasten elendiğini öne sürdü. Kendisinin de yazılı sınavdan 98 puan almasına rağmen mülakatta 64,4 puanla elendiğini açıklayan Bozkurt, "BTS üyesi olduğu için 100 alıp elenen var. 86 kişinin kazandığı sınavdan sadece 2 BTS üyesi geçti. Bu, AK Parti milletvekilleri ve siyasiler ile yandaşların yardımıyla yapılan bir kadrolaşmadır" dedi.

Süleyman Bozkurt, BTS üyesi Yücel Yaşar’ın, TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde 26 Ekim 2019 tarihinde yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı’nda 100 puan almasına rağmen mülakatta kendisine 68 verilerek baraj altında bırakıldığını açıkladı. Bozkurt, "86 kişinin kazandığı mülakat sınavından sadece 2 BTS üyesi geçti. Bu AK Parti milletvekilleri ve siyasiler ile yandaşların yardımıyla yapılan bir kadrolaşmadır" dedi.

"HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Bozkurt, mülakat haksızlığına uğrayan onlarca çalışan olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"Lojistik şefliği yazılı sınavında 98 puan aldığım halde mülakatta elendim. Ben tek değilim. BTS üyesi birçok arkadaş, yazılı sınavda yüksek aldıkları halde elendi. 100, 98 ve 88 gibi puanlar alan arkadaşlar, mülakatta elendi. Bu bir kadrolaşmadır. Bunu yapan Ulaştırma Memur-Sen ve Türk Ulaşım Sen'dir. Buna yardımcı olan da AK Parti milletvekilleri, siyasiler ve yandaşlardır. Bu kurumun geleceği karartılmaya çalışılıyor. Sadece TCDD A.Ş.'de değil, diğer kurumlarda da aynı uygulama devam ediyor. Mülakata katılan birçok çalışan, bilinçli şekilde elendi. Biz, bu haksızlığa boyun eğmeyeceğiz."

KAZANAMAYAN 38 KİŞİNİN 17'Sİ BTS'Lİ

TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde yapılan lojistik şefliği mülakat sınavına 135 çalışan katılırken mülakatı kazanamayan 38 kişiden 17'sinin BTS üyesi olduğu belirtildi. 86 kişinin kazandığı mülakattan sadece 2 BTS üyesinin geçtiği öğrenildi.

 

Kaynak: anka