DOĞANCAN İLEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” harfleri, Rize’nin Pazar ilçesindeki belediye binasının tabelasına yeniden eklenecek. Pazar Belediyesi’nin AKP'li başkanı Ahmet Basa'nın çekimser kaldığı oylamada, 4 "hayır" oyuna karşılık 6 "evet" çıktı.

Pazar Belediyesi Meclisi üyelerinin, çözüm sürecinde kaldırılan “T.C.” ibaresinin belediye tabelasına yeniden eklenmesi için yaptıkları girişim sonuç verdi. Meclis üyelerinin başvurusu üzerine Pazar Belediye Meclisi, 6 Temmuz’da yapılan oylamada, tabelaya “T.C.” harflerinin yeniden konulmasına ilişkin önergeyi kabul etti.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇEKİMSER OY KULLANDI

Belediyenin AKP’li başkanı Ahmet Basa’nın çekimser kaldığı oylamada, 4 “hayır” oyuna karşı 6 “evet” oyu çıktı.

AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Engin’in 11 Mayıs’ta, MHP’li İsmail Odabaş’ın ise 5 Temmuz’da verdiği iki ayrı önerge üzerine konu, Belediye Meclisi’nin 6 Temmuz’daki oturumda oylamaya sunuldu. AKP’li Engin ve MHP’li Odabaş’ın yanı sıra CHP’li meclis üyeleri Selçuk Vatandaş, Mustafa Memoğlu, Hasan Telatar, Arif Bayraktar, önergeye “evet” oyu verdi. AKP’li Burak Yıldız, Leyla Veyisoğlu, Mustafa Kurt, Dursun Güneş ise önergeye “hayır” dedi.

SIRA GELDİ "T.C." İBARESİNİN KONULMASINA

Pazar Belediye Meclisinden çıkan karar şöyle:

Belediyemiz meclis üyelerinden Mehmet Engin’in meclisimize sunmuş olduğu 11.05.2021 tarihli ve MHP’li Meclis Üyesi İsmail Odabaş’ın sunmuş olduğu 05.07.2021 tarihli dilekçe özetle; uzun süreden bu yana yurdumuza musallat olan terör belası nedeniyle çok sayıda vatan evladını şehit vermiş, maddi ve manevi birçok bedel ödemiş olan ülkemiz de artık şehit haberi almamak; anaların, babaların eş ve çocukların gözyaşını dindirmek adına barış ve sulh için devletimizin başvurduğu barış ve çözüm süreci nedeniyle bu günde terörle iktisaplı olduğu bilinen partinin talebi doğrultusunda devlet kurumlarının adının önünde bulunan ve açılımının ‘Türkiye Cumhuriyeti' olan T.C. ibaresinin kaldırılması ön görülmüştür. Ancak bu durum, terör örgütünce fırsat ganimete tevdi edilerek kantonlar, hendekler vs. eylemlere dönüşmesi nedeniyle devlet taktik değişerek terörle amansız bir mücadeleye girmiş ve terörü bitirme noktasına getirmiş olduğunu; bundan böyle belediyemizin adının önüne ve yazışma antet önüne, açılımı “Türkiye Cumhuriyeti” olan T.C. ibaresinin konmasını talep ettiği anlaşılmaktadır. Konunun gündeme alınıp alınmaması yönünde yapılan açık oylamada gündeme alınması yönünde çoğunluk sağlandığından konu gündeme alınarak oylamaya geçildi. Yapılan açık oylamada; Meclis üyelerimizden Selçuk Vatandaş, Mustafa Memoğlu, Hasan Telatar, Arif Bayraktar, Mehmet Engin ve İsmail Odabaş kabul; Burak Yıldız, Leyla Veyisoğlu, Mustafa Kurt, Dursun Güneş ret; Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çekimser oy kullandıkları görüldü. Yukarıdaki sonuçlara göre Pazar Belediyesi hizmet binası önünde bulunan tabelaya ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ ibaresinin konulmasına Meclisimizce oy çokluğu ile karar verildi.”

Kaynak: anka