Belediyeler üzerinden “gri pasaport” ile insan kaçakçılığı yapıldığı iddiasının “acil” görüşülmesi için muhalefetin yaptığı başvuru, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AKP’li Celalettin Güvenç tarafından reddedildi.

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi muhalefet milletvekilleri, belediyeler üzerinden “sosyal organizasyon” adı altında “gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapıldığı” iddiasının “acil” görüşülmesi talebinde bulundu. Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç vekillerin bu talebini reddederek, TBMM İçtüzüğü’nün 35’inci maddesindeki hükümleri hatırlattı. Güven, ret gerekçesinde TBMM Başkanlığına konuyla ilgili kanun telifi ve havale edilmiş gündem önerisinin bulunmadığını bildirerek, İçtüzük 35’inci Maddesi’ndeki “Komisyonların kendilerine havale edilenler dışında hiçbir işlerle uğraşmayacakları hüküm altına alınmıştır” hükümlerini anımsattı.

“HANGİ ÖNERGE VERİLİRSE VERİLSİN AK PARTİ REDDEDİYOR”

Komisyon üyesi CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, sorumlulardan hesap sorulmasını istediklerini belirterek, “Yaşam, sağlık, eğitim alanında olsun, hangi önerge verilirse verilsin AK Parti reddediyor. Biz reddedilmesi için değil, diyoruz ki kardeşim yapan ve yaptıranlardan hesap sorulsun. Yermek ve yıkmak değil, bu suiistimale yol açan anlayışı hangi belediye başkanı yaptıysa ortaya çıkarılsın diye verilmişti” diye konuştu.

 

Kaynak: anka