TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılması dosyası üzerinde çalışmak üzere beş kişilik hazırlık komisyonu oluşturuldu.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in “silahlı terör örgütü üyesi olma” iddiasıyla hazırlanan yasama dokunulmazlığının kaldırılması dosyasını görüşmek üzere toplandı.

AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan komisyondaki müzakereler, basına kapalı olarak yürütüldü. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, konunun kamuoyundan gizlenmemesi gerektiğini söyleyerek, müzakerelerin açık yapılmasını talep etti.

Görüşmelerde zaman zaman tansiyonun yükseldiği öğrenildi. Karma Komisyon üyesi olmayan milletvekillerinin toplantıya katılıp katılmaması üzerinde usul tartışması yaşandığı ve kapalı oturum talebinin reddedildiği belirtildi. 

Komisyon, 5 kişilik hazırlık komisyonunun üyelerini belirledi. Hazırlık komisyonunun; AKP milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Güler ve Zeynep Gülyılmaz, CHP Milletvekili Rafet Zeybek ve HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’den oluştu.

Beş kişilik hazırlık komisyonu, bir ay içinde konu hakkında detaylı çalışma yaparak, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sunmak üzere raporunu oluşturacak.

Komisyonun ilk toplantısını bugün ya da yarın yapacağı belirtildi.

 

 

Kaynak: anka