Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı’na seçilen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “Meslektaşı yerlerde sürüklendiği zaman kafasını kuma gömen değil haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkan TBB göreceksiniz” dedi.

TBB’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nda 8,5 yıllık Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi. 348 delegenin oy kullandığı seçimde 182 delegenin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan başkanlığa seçildi. Sağkan, seçimin ardından Genel Kurul’un yapıldığı TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıklamada bulundu. Sağkan, sonuçların kendilerine “Türkiye Barolar Birliği’nin en yüksek karar organı olan Genel Kurlu, 348 delegenin tamamın katıldığı oylama neticesinde değişimden yana oyunu kullanmıştır” diye konuştu. Sağkan, Feyzioğlu dönemini anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece bir TBB seçimi olmaktan çıkmıştır. Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının, AİHM kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye yurttaşlarımızın çok ama çok ihtiyacı bulunmaktadır. Geçtiğimiz dönemde hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın sonuna gelmiş bulunuyoruz.

“HAK SAVUNUCULUĞUNU ORTAYA KOYACAK”

Bugün itibariyle başlayan şey, hiçbir yurttaşın savunmasız kalmayacağıdır. Yeni TBB anlayışı, yarım asırdır teamüllerin getirdiği hak savunuculuğunu net olarak ortaya koyacağı bir TBB olacaktır. Bugün itibariyle TBB’nin kapıları, tüm avukatlara ayrıştırmadan, ötekileştirmeden açık olacaktır. Bugün itibariyle TBB yurttaşın sesi, avukatın yanı başında yer alan en güçlü meslek örgütü olacaktır.

“HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKAN TBB GÖRECEKSİNİZ”

Meslektaşı yerlerde sürüklendiği zaman kafasını kuma gömen değil haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkan TBB göreceksiniz.”

 

(VİDEO: SAĞKAN'IN AİLESİYLE SEÇİM SONUCUNU KUTLADIĞI AN)

Kaynak: anka