CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, diğer sağlık çalışanları dışlanarak sadece pratisyen hekim ve uzman hekimlerin maaşlarına zam yapılmasına ilişkin düzenlemeye tepki göstererek, “Son dakikada gelen bu değişlik teklifi ile ilgili meslek odalarının ve sendikaların fikirleri alınmadığı gibi haberleri bile olmadı ve apar topar bu teklifi geçirdiler. Gelip geçen bu düzenlemeden tabii ki ne hekimler memnun kaldı ne hemşireler ne kamu eczacıları ne de diğer sağlık çalışanları” dedi.

Gamze Taşıcer, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren torba kanun teklifine pratisyen hekimlerle uzman hekimlerin maaşlarına ek gösterge zammı yapılmasını öngören yeni bir madde eklenmesine ilişkin açıklama yaptı. Taşcıer şöyle konuştu:

“Bugün, Erdoğan ve arkadaşlarının bu ülkeyi nasıl yönettiğinin bir örneğini daha yaşadık. Geçtiğimiz gün Sanayi Komisyonu’nda görüşülen ve enerji başlığındaki konuları içeren torba kanuna son anda bir düzenleme eklediler. Buna göre; hekimlere bir maaş artışı değil, ancak bir gelir artışı olabilecek bir düzenleme yaptılar. Ne torba kanunun ne de görüşülen komisyonun aslında bu konuyla bir alakası yok. Dolayısıyla son dakikada gelen bu değişlik teklifi ile ilgili meslek odalarının ve sendikaların fikirleri alınmadığı gibi haberleri bile olmadı ve apar topar bu teklifi geçirdiler. Gelip geçen bu düzenlemeden tabii ki ne hekimler memnun kaldı ne hemşireler ne kamu eczacıları ne de diğer sağlık çalışanları.

“BU YAMA DELİĞE DENK GELMİYOR”

Bizlerin ve kamuoyunun ‘Sağlık ekip işidir, tüm sağlık emekçilerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır’ diyerek tepki göstermemiz sonucu da akıllarına yarım iş yaptıkları geldi. Dediler ki ‘Cuma günü Meclis’i çalıştırıp diğer sağlık çalışanlarına iyileştirme yapalım’. Ancak bugün geldiğimizde gördük ki hiçbir hazırlık yapılmamış. Milyonları ilgilendiren böylesi bir konuda on dakikalık ayaküstü bir konuşmayla ‘Şöyle mi yapsak, böyle mi yapsak’ diye hesap kitap olmadan arayış içerisinde olduklarını gördük. Tabii ki böyle bir yöntemle yol alınamayacağını görünce de bütçe sonrasına ertelendi. İşte AKP’nin devleti nasıl yönettiğinin somut örneği; konunun muhataplarının görüşleri alınmadan, ‘Ben yaptım oldu anlayışıyla’ devlet yönetmeye çalışıyorlar. Ancak bunun adı yönetim değil savrulmadır. Bir kişi karar alıyor, kimseye sormuyor; yanlış ya da sonuç yarım yamalak ortaya çıkınca bu yama deliğe denk gelmiyor. Bu ciddiyetsizliğe Türkiye mahkum değil.”

Kaynak: anka