İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'in Tarsus ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Tarsuslu bir esnaf, Meral Akşener’e, "Çoğu zaman siftah etmeden dükkan kapatıyoruz. Fiyat uçtu gitti, bu ne olacak bilmiyorum. Bir de bir kararda durmuyor. Yani gün içinde bir yükseliyor bir iniyor. Biz de şaşırdık" dedi. Tarsuslulara seslenen Akşener, “Bu ucube sistem için 2018'de verilen her türlü söz uçtu gitti. Neydi? Uçacaktık, aşacaktık, kaçacaktık. Ne oldu? Ay’a çıkacaktık, Ay may gitti, Türkiye'de zor duruyoruz” diye konuştu.

Meral Akşener'in Mersin'deki son durağı Tarsus ilçesi oldu. Akşener ile Tarsuslu bir esnaf arasında şu diyalog yaşandı:

"FİYAT UÇTU GİTTİ, BU NE OLACAK BİLMİYORUM”

Akşener: İşler nasıl?

1. esnaf: İşte biliyorsunuz ortamın durumunu. Yani işler kesat gidiyor.

Akşener: İnsanların alım gücü nasıl?

2. esnaf: Çoğu zaman siftah etmeden dükkan kapatıyoruz.

Akşener: Bugün?

1. esnaf: Bugün yok.

Akşener: Daha hiçbir şey etmediniz.

1. esnaf: Fiyat uçtu gitti, bu ne olacak bilmiyorum. Bir de bir kararda durmuyor Meral Hanım. Yani gün içinde bir yükseliyor bir iniyor. Yani biz de şaşırdık.

Akşener: Satsan bir türlü, satmasan bir türlü. Alsan bir türlü, almasan bir türlü.

"YÜRÜMÜYOR. ELİNDEKİNİ KORUYORSUN"

Akşener: Kaç müşteri geldi bugün?

Esnaf: Bir tane işte.

Akşener: Yürümez ki bu iş.

Esnaf: Zaten yürümüyor. Elindekini koruyorsun.

"AY’A ÇIKACAKTIK, AY MAY GİTTİ, TÜRKİYE'DE ZOR DURUYORUZ"

Akşener, esnaf ziyaretinin ardından Tarsuslulara kitabetti. Akşener, konuşması sırasında kendisine seslenen vatandaşlara kulak verdikten sonra şunları söyledi:

"Bak, diyorlar ki şimdi 'İş istiyoruz, istihdam istiyoruz, huzur istiyoruz, adalet istiyoruz, hukuk istiyoruz, liyakat istiyoruz'. Daha bunun ötesi yok be kardeşim. Bütün bunların neticesinde bu iş düzelmez. Bu ucube sistem için 2018'de verilen her türlü söz uçtu gitti. Neydi? Uçacaktık, aşacaktık, kaçacaktık. Ne oldu? Ay’a çıkacaktık, Ay may gitti, Türkiye'de zor duruyoruz. Biz, beraber yağacağız bu işi."

Kaynak: anka