Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının erteleme süresi bugün sona erdi. Çiftçi Mehmet Ali Görel, "Ben ne yapayım şimdi? Satamıyorum. Dolar, euro yüksek diye herkes yatırım yapıyor. Hiç tarla, bahçe alan yok. Diğer türlü de bir ödeme şansım yok" dedi. 

Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının erteleme süresi bugün sona erdi. Bugüne kadar ertelenen borçlarını ödeyemeyen çiftçiler için haciz uygulaması yeniden başlayacak. Hem kuraklıktan zarar gören hem de kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçiler ise bir sonraki hasada kadar nasıl geçineceklerinin hesabını yapıyor.

Yüksek faizlerle aldığı borcunu ödeyemeyen, bu yüzden üretimden vazgeçen Denizlili çiftçi Mehmet Ali Görel, borçlarından dolayı satmak istediği bahçesini dövizin yükselmesi nedeniyle kimsenin almadığını söyledi. Çiftçi Görel, “Hiç tarla bahçe alan yok. Diğer türlü de bir ödeme şansım yok” dedi.

Görel, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tarım Kredi mağdurlarından biriyim. Bugünkü yapılandırmanın ödemesinden dolayı bahçemi sattım. Ama dedi ki arkadaş, ‘Şu anda dolar yüksek. Yılbaşına kadar beklersen bahçe kabulüm’ dedi. Ben ne yapayım şimdi? Satamıyorum. Dolar, euro yüksek diye herkes yatırım yapıyor. Hiç tarla, bahçe alan yok. Diğer türlü bir ödeme şansım yok. Bütün hayvanları yemsizlikten, samansızlıktan iki sene önce satmıştım.”  

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ise çiftçilerin yapılandırma için bugün son gün olduğunu hatırlatarak, "7339 sayılı Kanun kapsamında borç yapılandırması için son tarih 30 Kasım 2021’dir. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen ortaklarımızı Kooperatiflerimize bekliyoruz" açıklamasını yaptı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 

Çiftçilerin protesto eylemi 00-00.46

Çiftçi Görel'in açıklaması: 00.47-..

 

Kaynak: anka