İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatlarının “makul” olduğunu açıkladığı Kısıklı’daki Tarım Kredi Kooperatifi marketinde alışveriş yaptı. Alışveriş öncesi "Fiyatlar Cumhurbaşkanı maaşına göre mi makul yoksa vatandaşın aldığı ücrete göre mi makul” diye soran Dikbayır, alışveriş sonrası "Fiyatların makullüğü ürünlere göre değil Cumhurbaşkanının aldığı maaşa göreymiş" dedi.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İstanbul Kısıkla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fiyatlarının “makul” olduğunu açıkladığı Tarım Kredi Kooperatifi marketinde alışveriş yaptı.

Dikbayır, alışverişe başlamadan önce “Bakalım fiyatlar Cumhurbaşkanı maaşına göre mi makul yoksa vatandaşın aldığı ücrete göre mi makul” diye sordu.

Sadece 15 günlük alışveriş yaptığını ve temel ihtiyaç malzemeleri aldığını belirten Dikbayır, 777 lira 16 kuruş ödedi.

Dikbayır, "Ülkemizde asgari ücretin 2,825 lira olduğunu düşünürsek vatandaşın durumu ortadadır. Biz tekrar ocak ayı gelmeden vatandaşımıza acil ara zam bekliyoruz" diye konuştu.

Dikbayır, eşiyle birlikte alışveriş sırasında yalnızca temel ihtiyaç malzemelerini aldı. Dikbayır, “Biz abur cubur değil temel ihtiyaçları alıyoruz. Herhangi bir abur cubur yok sepetimizde” diye konuştu.

"OCAK AYI GELMEDEN VATANDAŞIMIZA ACİL BİR ARA ZAM BEKLİYORUZ"

Sadece 15 günlük alışveriş yaptığını belirten Dikbayır, alışveriş sonrasında şunları söyledi:

“Bugün İstanbul Kısıklı’da Sayın Cumhurbaşkanı’nın tavsiyesi üzerine Tarım Kredi Kooperatiflerinin İstanbul Kısıklı’daki, marketine geldik. Bize fiyatlar makul demişti. Ama biz gördük ki fiyatların makullüğü ürünlere göre değil Sayın Cumhurbaşkanının aldığı maaşa göreymiş. Bir ailenin sadece temel gıda ürünlerini ve çok basit temizlik maddelerini aldık. 15 günlük bir alışveriş yaptık. 2 çeşit meyve alabildik o meyve da mango falan değil sadece portakal ve armut aldık. Buna rağmen alışverişimiz 777 lira 16 kuruş tuttu. Bir aylık alışveriş yapsaydık yaklaşık 1,600 lira tutacaktı. Ülkemizde asgari ücretin 2,825 lira olduğunu düşünürsek, emekli maaşlarının 1,500, 1,600, 1,800, 2,000 lira civarında olduğunu düşünürsek vatandaşın durumu ortadadır. Biz tekrar ocak ayı gelmeden vatandaşımıza, emeklimize, asgari ücretlimize bir acil ara zam bekliyoruz.”

Kaynak: anka