CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı Mahallesi’ndeki çöpleri, Muratlı Yunus Emre İlkokulu öğrencilerine toplatıldığını duyurdu. Tanal, “Allah aşkına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ne iş yapar? Bu rezalete, skandala, vicdansızlığa sessiz mi kalınacak?” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı Mahallesi’ndeki çöpleri, Muratlı Yunus Emre İlkokulu ikinci sınıf öğrencilerine toplatıldığını belirterek, “Bu rezalete, skandala, vicdansızlığa sessiz mi kalınacak?” dedi.

Tanal’ın; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi’nin etiketlediği paylaşımları şöyle:

“Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı Mahallesi’nin çöpleri, Muratlı Yunus Emre İlkokulu öğrencilerine toplatılıyor. Fotoğrafları gördükçe çıldırmamak elde değil! Okul dışındaki çöpleri toplama görevini, ilkokul 2. sınıfa giden miniklere vermişler.

Allah aşkına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ne iş yapar? İlçe belediyesi ne iş yapar? Temizlikçi kadrosuna alınan kişiler ne iş yapar? Öğretmenler, minik öğrencilere “çöpü toplayın” talimatını nasıl verir?

Okul dışındaki çöpleri çıplak elle ilkokul öğrencilerine toplatmak eğitimle bağdaşıyor mu? Muratlı Mahallesi, Ceylanpınar’ın, bölgenin en büyük mahallelerinden. Mahallede çöp konteyneri dağıtmak, çöplerin buraya atılmasını sağlayıp sonrasında toplamak çok mu zor?

Okul sıralarında elleri kalem tutması gereken minikler ne hakla mahallenin çöpçüsü yapılır? Bu rezalete, skandala, vicdansızlığa sessiz mi kalınacak?”

 

Kaynak: anka