Konya Teknik Üniversitesi'nde Süstaşları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkez, "süs taşı işlemeciliği alanında teorik ve uygulamalı çalışmalarını sürdürüp yerli ve yabancı kuruluşlar ile iş birliği" yapacak.

Konya Teknik Üniversitesi'nde, süs taşları için "Süstaşları Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu. Merkezin amacı, "süs taşı işlemeciliği alanında araştırmaların teorik ve uygulamalı çalışmalarını sürdürmek, eğitim vermek, sorunlara çözüm yolları aramak, danışmanlık hizmetleri vermek, bilimsel ve teknik çalışma ve toplantılar yapmak" olarak belirtildi.

"Süs taşı işlemeciliği alanında teorik ve uygulamalı çalışmalarını sürdürüp yerli ve yabancı kuruluşlar ile iş birliği" yapma amacı da taşıyan merkezin kuruluşuna dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. Süs taşları, elmas, zümrüt, yakut ve safir gibi değerli ve yarı değerli taşları tanımlamak için kullanılıyor. 

Üniversitede, Konya’da sayıları giderek artan obruklar için de ocak ayında da Uygulama Araştırma ve İzleme Merkezi de kurulmuştu. 

 

Kaynak: anka