Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un ‘Dünya Engelliler Günü’ kapsamında düzenlediği ‘Dostluk Kupası’nda bir araya geldi. Gösteri maçı sonrasında konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, “Bu sahanın dışına çıktıklarında, bu sandalyelerle şehre gittiklerinde engelliler kendini rahat hissetmiyor. Şehri engelliler için erişilebilir bir hale getirmemiz gerekiyor ki onlar saha içinde oldukları gibi saha dışında da kendini rahat hissetsinler” dedi.

İBB iştiraki Spor İstanbul, Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla tekerlekli sandalye basketbol etkinliği düzenledi. İBB Fatih Spor Kompleksi Spor Salonu’nda yapılan Dostluk Kupası’na, Türk sporuna yüz yılı aşkın süredir hizmet veren üç büyük kulüp katıldı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin tekerlekli sandalye basketbol takımları etkinlikte parkeye çıktı.   

DOSTLUK KAZANDI

Dostluk Kupası’nın ilk maçında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyunculardan oluşan karma takımlar karşı karşıya geldi. İkinci bölümde ise İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Güneş, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBBSK Genel Sekreteri ve Spor İstanbul YK Üyesi Erdem Aslanoğlu, İBB Erişilebilirlik Uygulamaları ve İletişim Uzmanı Adem Kuyumcu ile İBB Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Mustafa Baştimur, tekerlekli sandalyeye oturarak sporcularla maç yaptı. Skor tabelasının aktif edilmediği karşılaşmalarda kazanan dostluk oldu.

Etkinliğin sonunda katılımcı kulüplerin yöneticilerine, takım kaptanlarına ve sporcularına dostluk kupası, madalya ve plaket takdim edildi. Gösteri maçı sonrasında konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, “Bu sahanın dışına çıktıklarında, bu sandalyelerle şehre gittiklerinde engelliler kendini rahat hissetmiyor. Benim burada hissettiğim gibi. Şehri engelliler için eriştirilir bir hale getirmemiz gerekiyor ki onlar saha içinde oldukları gibi saha dışında da kendini rahat hissetsinler. Çok keyifli bir etkinlikti. Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a, Galatasaray'a verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. İBB Spor İstanbul olarak bugünü bu farkındalığı sporla beraber sağlamaya çalıştık. Umarız başarılı oluruz” dedi.

"LİG MAÇLARINDA DA BİZİ DESTEKLEYİN, YANIMIZDA OLUN"

Üç büyük kulüpten sporcular da Dünya Engelliler Günü'nde bu anlamlı etkinlikte bir araya gelip "dostluk" mesajı verdikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Sporcular, sahada verilen ezeli rekabetin dışarıda dostluğa dönüşmesi konusunda gerekli mesajı buradan vermek istediklerini belirterek taraftarlara "Bizi sadece bugünkü gibi özel günlerde değil lig maçlarında da destekleyin, yanımızda olun" çağrısı yaptılar.

Kaynak: anka