CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 3 yılda göçmen kaçakçılığı yapan 20 bin 166 organizatörün yakalandığını, göçmen kaçakçılığı suçuna karışan kamu görevlisi sayısının ise 29 olduğunu açıkladı.

Mahmut Tanal'ın göçmen kaçakçılığı ile ilgili soru önergesine yanıt veren Süleyman Soylu, son 3 yılda göçmen kaçakçılığı yapan 20 bin 166 organizatörün yakalandığını; bu süre içerisinde göçmen kaçakçılığı suçuna karışan kamu görevlilerinin sayısının ise 29 olduğunu billdirdi. Soylu, "Bu kapsamda son 3 yıl baz alındığında, göçmen kaçakçılığı suçuna karışan kamu görevlisi sayısının toplam organizatör sayısına oranı binde 1,4’tür. Kamu görevlilerinin suça karıştığı tespit olunması halinde gerekli adli ve idari işlem gecikmeksizin tesis edilmektedir" dedi. 

Soylu, çarşı ve mahalle bekçilerinin atamalarına ilişkin soruya ise “Çarşı ve mahalle bekçilerinin alımları illerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapıldığından dolayı, çarşı ve mahalle bekçilerinin ilk atandıkları yerde görev yapmaları esastır. Ancak çarşı ve mahalle bekçilerinin eş görevi, kendi eş veya çocuğunun sağlık nedeni vb. sebeplerle tayin istemeleri durumunda, talepleri incelenerek neticelendirilmektedir” yanıtını verdi. 

Soylu, Tanal’ın “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde son yıllarda koruculara kaç silah dağıtıldı? Bu bir aşirete mi dağıtıldı, gerçekten o köylerde ihtiyaç olduğu için mi dağıtıldı” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Suruç ilçesinde toplam 172 güvenlik korucusu ile 22 gönüllü güvenlik korucusu görev yapmakta olup, yasal çerçeve içerisinde görevlendirilen korucu miktarınca silah dağıtımı yapılarak güvenlik korucusu kadrosunda istihdam edilen kişilere verilmiştir.”

Kaynak: anka