Soma katliamına ilişkin görülen davanın ardından katliamda eşi Erdoğan Köse’yi kaybeden Gülfidan Köse, “301 kişiyi tanımıyorlar. Olan bizim eşlerimize oldu” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin Yargıtay’ın bozma kararının ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmada avukatların reddi hakim talebi kabul edilmedi,duruşma 14 Haziran’a ertelendi.

Davanın ardından mağdur aileler, avukatları ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın açıklaması yaptı. Özel, katliamda 3 tane “S’nin” günahı olduğunu vurgulayarak, “Sarı sendika, sermaye, siyaset üçgeni buradaki insanların, eşini, kardeşini, kocasını yuttu” dedi. Özel, mahkemenin ailelerin razı olduğu hakiminin “tehdit edildiğini ve sonra tayininin çıkarıldığını” söyleyerek, “Alınan kötü kararı bile değiştirmek için Yargıtay’da dairenin 5 üyesinin 3’ünü değiştirdiler” diye konuştu. Özel, 14 Haziran’da görülecek duruşmaya çağrı yaparak, “Gelin bu organize suça suçüstü yapalım” diye vurguladı.

Katliamda eşi Erdoğan Köse’yi kaybeden Gülfidan Köse, 7 yıldır adalet aradıklarını belirterek, “İstediğimiz sonuçları alamıyoruz. Durumlar belli. Mahkemede baskı. Siyaset güçleri arkasında. Yani 301 kişiyi tanımıyorlar. Olan bizim eşlerimize oldu. Ama sonuna kadar biz adaletin peşinde olacağız” dedi.

Kaynak: anka