SOL GENÇ ÜYELERİNDEN “ENES KARA” EYLEMİ: “TARİKAT YURTLARI KAPATILMALI, TARİKATLARIN TÜM VARLIKLARI KAMULAŞTIRILMALIDIR”

Sol Parti Sol Genç üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharını protesto etti. Yapılan açıklamada, “Tarikat yurtları kapatılmalı, tarikatların tüm varlıkları kamulaştırılmalıdır. Buralara aktarılan her kuruş Geri alınmalı, gençlerin ihtiyaçları için karşılanmalıdır” denildi.

Sol Parti Sol Genç üyesi üniversite öğrencileri, Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharını Ankara Esat’ta protesto etti. “Tarikat Yurtları Kapatılsın” yazılı döviz taşıyan öğrenciler, şu açıklamayı yaptı:

“Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, bugün yaşadığı gelecek kaygılarına ve kalmak zorunda olduğu cemaat yurdundaki baskılara dayanamayıp intihar etti! Enes bu ülkede tek değil, her gün baskı ve kaygı altında ezilen milyonlarca gencin yardım çığlıkları ve çaresizliğini en acı şekilde gösteren arkadaşlarımızdan biri. Biz Enes’iz; Enes hepimizin acı, çaresiz ve öfkeli sesiydi! Kamu birikimleri yandaşlara aktarılırken, gençler okuyabilmek ve hayatını sürdürülebilmek için karanlık tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakılıyor. Bu böyle gitmez.

Her günü stresle geçen, saçları dökülen arkadaşımız gençliğini ve üniversite hayatını önceden hiç böyle hayal etmediğini anlatırken tek düşündüğü şeyin imam hatiplere gitmek zorunda olan ve ileride kendinden daha zor zamanlar yaşayacağını düşündüğü 2 kız kardeşi olduğunu söylüyor. Bu iktidarın siyasal İslamcı, harami düzenine mecbur değiliz. Kendi çocukları lüks-şatafat içinde yaşarken halkı açlığa, sefalete, çaresizliğe sürükleyenler hesap verecek!

Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük. Tarikat ve cemaat yurtlarında yaşanan intiharların, cinayetlerin ve kazaların sayısı sayılamayacak kadar çok. Ensar Vakfı'nda tecavüz edilen 45 çocuk, Aladağ'da Süleymancıların yurdunda yanarak ölen 12 çocuk, Antalya İlim Kültür Derneği'nde kafası kesilen Mehmet Sami Tuğrul ve Elazığ'da intihara sürüklenen Enes Kara... Bu karamsar tablodan ve yaşananlardan tek sorumlu AKP iktidarı.

“TARİKAT YURTLARI KAPATILMALI, TARİKATLARIN TÜM VARLIKLARI KAMULAŞTIRILMALIDIR”

Yaşananların sorumlusu kader veya fıtrat değildir. İntiharların ve cinayetlerin sorumlusu psikolojik sorunlar değildir. Sorumlu siz ve sizlerin baskıcı ve gerici dinci zorbalığınız. Buna karşı kamusal, laik bir eğitim sistemi ve barınma ortamı yaratmak için hep beraber mücadele etmeliyiz. Geleceğimiz için sesleniyoruz; gençliğimizle sesleniyoruz Tarikat yurtları kapatılmalı, tarikatların tüm varlıkları kamulaştırılmalıdır. Buralara aktarılan her kuruş Geri alınmalı, gençlerin ihtiyaçları için karşılanmalıdır.”

 

Kaynak: anka