Haber: EDDA SÖNMEZ / Kamera: ANIL VEREL 

İstanbul'u dün öğlen saatlerinden itibaren etkisi altına alan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava tarihi kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu. Balıkçılar da kar yağışı altında Galata Köprüsü'nün üzerinde balık tutmaya devam etti.

Ülke genelinde hüküm süren kış koşulları İstanbul'da tüm ağırlığıyla hissediliyor. Dün öğleden sonra tüm kentte görülen tipi ve kar, bugün de zaman zaman güneşin yüzünü göstermesine rağmen etkisini sürdürüyor. Zorunlu hizmetler dışında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin izinli sayıldığı, üniversitelerde eğitime ara verildiği ortamda, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması uyarısı da her türlü hava koşulunda balık tutan vatandaşları engelleyemedi.

Balık tutma meraklılarının vazgeçilmez noktalarından olan İstanbul Galata Köprüsü'nün balık tutkunları, yine günün erken saatlerinden itibaren yerlerini aldı. Amatör balıkçılar, her seferinde umutla oltalarını Boğaz'ın sularına atarken, turistler ve vatandaşlar bol bol fotoğraf çektiler.

Vatandaşlar öğlen saatlerinde açık olan kafeterya ve çay bahçelerinde sıcak çay ve kahvelerini yudumlayarak, kentin beyaza bürünen eşsiz manzaralarının tadını çıkardı.

Vatandaşlar, karlar altındaki İstanbul'un Eminönü semtinde, buranın müdavimi güvercinleri de beslemeyi unutmadı.

 

Kaynak: anka