Bulgaristan'ın Sofya şehri yakınlarında İstanbul'dan Kuzey Makedonya'nın başkenti Üslüp'e giden bir otobüste henüz bilinmeyen bir nedenlealev aldı. Otobüste bulunan 46 kişi yaşamını yitirdi. Yolcuların Arnavut asıllı Makedon uyruklu vatandaşlar olduğu, aralarında Türk vatandaşının bulunmadığı öğrenildi.

Her hafta düzenli olarak İstanbul Üsküp seferi yapan Besa Trans firmasına ait 4 otobüs İstanbul dönüşü sırasında konvoy olarak seyir halindeyken, otobüslerden biri sabah saat 03.30 sularında Bulgaristan'ın başkenti Sofya yakınlarında alev aldı.

Yangının başlaması ile Kuzey Makedonya plakalı otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Olayda ilk belirlemelere göre şoför dahil 46 kişi yanarak can verdi. Kaza sonrası Sofya otoyolu tek şeritli olarak araç trafiğine kapatıldı.

Kazada araçta bulunan 7 yolcu ise camı kırarak yanan otobüsten çıkmayı başarabildı. Yaralılar ilk ifadelerinde otobüsün ön kısmında patlama olduğunu, sonrasında alev oluştuğunu daha sonra ise alevlerin otobüsü sardığını anlattı.

Yolcuların tur gezisinden döndükleri, çoğunluğunun aynı aileden oldukları en küçük yolcunun 9 yaşında olduğu yanarak can veren yolcuların arasında 12'sinin 9 ile 16 yaşında çocuklar olduğu, yolcuların Arnavut asıllı Makedon uyruklu vatandaşlar olduğu, otobüste ayrıca Sırp vatandaşı 1 kişinin ve Belçika vatandaşı bir ailenin olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelen Bulgaristan İçişleri Bakanı gördüğü manzara karşısında şok olduğunu ve yolcuların feci şekilde yandığını belirtti. Yaralılar Sofya'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zahev ve beraberindeki Sağlık Bakanı da Sofya'ya gelerek bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken olayın sobataj olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Yaralı yolcular ön kısımda önce bir patlama duyduklarını sonrasında alevlerin başladığını belirtiyor. Bulgaristan makamları ise sesin otobüsün bariyerlere çarpması esnasında yaşanmış olabileceğini sonrasında alev almış olabileceği şüphesinin yüksek olduğunu ve bu yönde araştırmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtiyorlar.

Yolcular arasında Türk vatandaşının bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: anka