ALİ GÜRELİ

Adana'da yaşayan Dağaşan Ailesi, SMA hastası 20 aylık bebekleri Kumsal Ada Dağaşan'ın ABD'de tedavi edilerek yaşama tutunması için yardım kampanyası başlattı.

Adana'nın Sarıçam Yıldırım Beyazıt mahallesinde yaşayan Suat ve Derya Dağaşan’ın 20 aylık bebeği Kumsal Ada Dağaşan, sinir hücrelerini etkileyen kalıtsal ve ilerleyici bir kas hastalığı olan, dünyada her 10 bin doğumda bir, Türkiye'de ise 6 bin doğumda bir görülen SMA hastalığının pençesinde kıvranıyor.

Anne Derya Dağaşan (26) ve baba Suat Dağaşan (35), Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de toplam sayısı bin 619 olan SMA hastaları arasında bulunan kızlarının tedavi masraflarını karşılayabilmek için yardım kampanyası başlattı.

TEDAVİ İÇİN 2 MİLYON 250 BİN DOLAR GEREKİYOR

Kızının ABD’de yapılacak olan tedavisi için 2 milyon 250 bin dolar gerektiğini belirten Derya Dağaşan, "Kumsal'ın ateşi zaman zaman 40 dereceye kadar çıkıyor. Kızımın tedavisi için lütfen yardım edin. Acıları artık son bulsun. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyor. Boğazı ve göbeği delik. Bebeğim 'kurtarın beni, yardım edin' diyor" dedi. 

Yardım kampanyasında şu an kadar toplanan paranın tedavi masraflarının sadece yüzde 26’sını karşılayabileceğini ifade eden Derya Dağaşan, "572 bin dolar toplandı. ABD’de gen tedavisi uygulanacak çocuklar için 2 yaş sınırı var. O nedenle bebeğimiz Kumsal’ın kampanyasında 4 ay içerisinde yaklaşık 1,7 milyon dolar daha toplanması gerekiyor. Yoksa artık bebeğimiz Kumsal açısından her şey için çok geç olacak" diye konuştu. 

"MAKİNELERE BAĞLI OLMADAN YAŞASIN İSTİYORUZ"

20 aylık olan kızının minicik bedeniyle SMA hastalığı ile savaştığını anlatan Derya Dağaşan, şunları söyledi:

"Yavrumuzun tedavi olabilmesi, artık acı çekmemesi, nefes almak, yemek yemek, su içmek gibi en basit insani ihtiyaçlarını makineler olmadan karşılayabilmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Valilik onaylı “Kumsal’a Umut Ol” kampanyası ile yavrumuz için uzanacak diğer yarım ellerini bekliyoruz.

"ABD'DEKİ TEDAVİ ŞANSINI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

Anne Dağaşan, ABD'deki tedavi için 2 yaş sınırı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Eğer o sınır geçerse Dubai seçeneği bulunuyor. Dubai'deki tedavi için de çocuğun 13 kilo olması şart koşuluyor. Aileler ABD'ye odaklanıyor. Çünkü çocuklar büyümeye devam ettiği için doğal sonucu olarak kilo artışı oluyor. Böyle olmasın diye aileler çocuklarını aç yatırmak zorunda bile kalıyor.  Kumsal’ın tedavi olabilmesi, gülüp oyun oynayabilmesi, hepsinden öte ‘yaşayabilmesi’ için az demeden, çok demeden verilecek destek çok kıymetli, Allah rızası için sesimizi duyun ve bebeğimizin yaşama tutunması için yardımlarınızı esirgemeyin."

İŞSİZLİK MAAŞI İLE GEÇİNİYORLAR

Baba Suat Dağaşan ise özel bir okulda aşçı olarak çalışırken pandemiden dolayı bir süre işe devam edemediğini dile getirerek, "Kızım şu anda hastanede yoğun bakımda tutuluyor. Ben de sadece 1.120 TL işsizlik maaşı alıyorum. Zaten işsizlik maaşı ile 2,5 yaşındaki oğlum Deniz, eşim ve ben zor geçiniyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

"AMERİKA'YA GİDERSE KURTULURMUŞ BE HAKİM BEY"

Kumsal bebeğe yardım çağrısında bulunmak için sosyal medyada özel olarak hazırlanan bir video da yayınlandı. Kumsal bebeğin de görüntülerinin yer aldığı videoda, vefat eden sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın, dolandırıcı tiplemesiyle rol aldığı bir filmde, hasta olan küçük kızın ABD'ye tedaviye gitmesini sağlamak için suça karışıp sonrasında hakim karşısındaki sözlerinden kesitler yer aldı.

Kumsal’ın tedavisine destek olmak isteyenler, yapacakları yardımı valilik onaylı TR47 0004 6003 3488 8000 2063 73 numaralı İBAN’a gönderebiliyor.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

VİDEO1

* Valilik tarafından hazırlanan görüntü

VİDEO2

* Sadri Alışık filmi görüntüleri ile özel montaj

Kaynak: anka