ALİ GÜRELİ

Adana'da bir grup kadın, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Ece ve Hüseyin Beyazgül çiftinin SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele eden kızları Ela için seferber oldu. Semt pazarında kermes düzenleyen gönüllüler, duyarlı vatandaşları Ela bebek için Amasya Valiliği izniyle başlatılan yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Gümüşhacıköy’de yaşayan satış temsilcisi Ece Beyazgül ile esnaf olan Hüseyin Beyazgül'ün iki yıl önce dünyaya gelen kızları Ela'ya, 4,5 aylıkken SMA Tip 1 tanısı konuldu. Türkiye’de tedavisi olmayan hastalık için aile araştırma yapmaya başladı. Aynı hastalığı taşıyan çocukları bulunan aileler ile görüşerek bilgi edinen Beyazgül Ailesi, en uygun tedavinin Dubai’de yapıldığını öğrenerek hastane ile iletişime geçti.

VALİLİK İZNİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI

Dubai’deki hastane, küçük kızın tedavisi için 2 milyon 200 bin dolar isteyince çaresiz kalan Beyazgül Ailesi, yardım kampanyası başlatmak için Amasya Valiliği'ne başvurdu.

Valilik, aileye, 18 Ağustos 2021 tarihinden başlamak üzere bir yıl süreyle bağış toplama izin verdi. İlçede bulunan vatandaşların yardımlarıyla paranın yüzde 18’i toplandı.

ADANA'DAN ANLAMLI DESTEK

Anne Ece Beyazgül, 10 aylık süresi kalan bebeğinin tedavisi için işinden ayrılarak pazarda tezgâh açıp gelir sağlamaya çalışırken Adana'dan da bir grup gönüllü kadın da harekete geçerek kermes düzenlemeye başladı.

Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki kapalı semt pazarında kermes düzenleyen gönüllüler adına açıklama yapan Semra Akça, Ela bebeğin SMA Tip 1 hastalığı ile savaştığını söyledi.

SMA Tip 1 hastalığının kas kaybına neden olduğunu ifade eden Semra Akça, "SMA Tip 1, kas kaybına neden olan, bebeklerimizde görülen, aslında Türkiye'de sayısı az ancak tedavisi güç olan bir hastalık. Bir bebeğin tedavisi yaklaşık 2,2 milyon dolar. Bu nedenle biz burada küçük bir kermes düzenledik. Adana'nın destek olmasını bekliyoruz. Ela bebek, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşıyor. Gümüşhacıköy küçük bir ilçe olduğu için bizim farklı illerden Ela bebeğin sesi olmamız gerekiyor" dedi.

"CAN BAĞI İÇİN BURADAYIZ"

Semra Akça, Ela bebeğin her geçen gün kas kaybına uğradığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şu anda durumu iyi mi? Değil. Çünkü bazen cihazlara bağlanmak zorunda kalıyor. Nefes almakta zorluk çekiyor. Yutak borusunu ne yazık ki ailesi aspirasyon cihazıyla temizliyor. Ela ile hiçbir kan bağım yok. Tamamen can bağı için buradayız. Ela'nın birkaç gizli kahramanı da var Adana'da. Adana'ya şimdiden teşekkür ediyorum.

Öncesinde Umut bebeğe umut olmuştuk. Onu tedavisine uçurduk. Hep birlikte el ele vererek Ela bebeği de tedavisine uçurmak istiyoruz. Yapacağınız bağışların tutarına bakmaksızın 5 lira, 10 lira, 20 lira, 50 lira hiç önemi yok. Hepsi bir araya geldiğinde çok değerli olacaktır. Türkiye'de 80 milyonuz. 80 milyonun 40 milyonu 1 lira bağışlasa 2 bebeğimizi çok rahat bir şekilde tedaviye uçururuz. 1 lira o kadar değerli ki. Lütfen bebeklerimizi görmezden gelmeyin. Lütfen onlara destek olun. Karşınıza kim çıkarsa. Ben bugün Ela bebek için buradayım. Ama hepsi için destek vermeye çalışacağım. Hafta içinde çalışıp, hafta sonları da Ela bebeğe yardım etmeye çalışıyorum. Desteğinizi esirgemeyin. Herkese çok teşekkür ederim."

 

Kaynak: anka