Şişli Belediyesi tarafından başlatılan kağıt, plastik, cam ve metal gibi atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına destek veren vatandaşlarla dayanışma sağlayacak "Şişli Komşu Kart", Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda tanıtıldı. Şişli Komşu kart, aynı zamanda ayni ve nakdi yardımlar ile asker ailesi desteği, indirim kartı, sağlık kartı, pati kartı ve öğrencilere burs gibi 8 farklı fonksiyonu da kapsıyor.

"Şişli Komşu Kart"ın tanıtım toplantısı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla birlikte CHP genel başkan yardımcıları, İstanbul milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, CHP’li ilçe belediye başkanları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“GELECEĞE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Ocak 2021’de çalışmalara başladıklarını, amaçlarının ambalaj atıklarını çöpten ayırarak geleceğe temiz bir çevre, kendini yenileyen doğa ve sağlıklı yaşam alanları bırakmak olduğunu belirtti.

“Biz bu hizmetimizle; kağıt, plastik, cam ve metal gibi yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını komşularımızın sokağına giderek topluyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz” diyen Keskin, projeye katılan komşularını desteklediklerini de sözlerine ekledi.

"TOPLUMCU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ”

Komşu Kart’ın para puan, ayni destek, nakit desteği, asker ailesi desteği, indirim kart, sağlık kart, pati kart ve öğrencilere burs desteği gibi 8 farklı fonksiyonu sunduğunu belirten Keskin, ambalaj atıklarını ödülle buluşturma fikrini, bir dayanışma örneği olarak, Antalya Muratpaşa Belediyesi’nden ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan aldıklarını belirtti.

Şişli Belediye Başkanı Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimizden beri toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz, toplumcu belediyeciliğin olmazsa olmazı ise dayanışma. Şişli Komşu Kart ile hem toplumcu belediyecilik hem de dayanışma örneği gösteriyoruz.  Biz bu hizmeti daha iyi bir gelecek için başlattık. Destek veren tüm komşularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bu işin önemli bir parçası sizsiniz. Sevgili dostlar, geleceğimizi tehdit eden doğa tahribatını durdurmak ve zararı geri çevirmek mümkün. Atacağımız küçük adımlarla bile bu tahribatı durdurabiliriz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya miras bırakabiliriz.”

İMAMOĞLU: ÜLKEDEKİ O BÜYÜK DEĞİŞİMİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

İBB Başkanı İmamoğlu da törende kısa bir konuşma yaparak, "Şişli İstanbul'un en önemli ilçelerinden bir tanesi. Şişli’nin bu değerine değer katan anlayışla bir proje güzel bir proje üretmesini keyifle dinledim. Hem içerisinde bir arada iş üretme kabiliyeti var hem üretilen işin çok yönlü faydaları var. O iyi enerji büyüyecek büyüyecek, bütün ülkeyi saracak. Ve ülkedeki o büyük değişimi hep birlikte yapacağız" dedi.

KAFTANCIOĞLU: KOMŞU KART KENDİSİNE YAKIŞTIRILAN İSMİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "Komşu komşunun külüne muhtaç denir ya bu Komşu Kart da birçok özelliğiyle kendisine yakıştırılan bu ismi fazlasıyla hak ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışını tam olarak yansıtan çevre dostu bir kart olmasının yanı sıra ekonomik olarak da hayatı kolaylaştıran birçok özelliğe sahip" diye konuştu.

HALUK LEVENT’TEN MÜZİK ZİYAFETİ

‘Şişli Komşu Kart’ tanıtım toplantısının ardından sanatçı Haluk Levent sahneye çıktı. Levent, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda şarkıları ve sahne performansı ile katılımcılara müzik ziyafeti verdi.

ŞİŞLİ KOMŞU KART 8 FARKLI FONKSİYON SUNUYOR

Şişli Komşu Kart kağıt, plastik, cam ve metal gibi yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor. Çok fonksiyonlu olan karta, biriktirilen ambalaj atığının miktarı ve türüne göre ‘Parapuan’ yükleniyor. Şişlililer Komşu Kart’a yüklenen para puanlarıyla işletmelerde alışveriş yapabiliyor.

Şişli Komşu Kart ayrıca ayni destek, nakit desteği, asker ailesi desteği, indirim kart, sağlık kart, pati kart ve öğrencilere burs ile 8 farklı fonksiyon sunuyor. Kartın, “Sosyal Kart” fonksiyonu ile ihtiyaç sahibi Şişlililer belediyenin sosyal hizmetlerinden ve desteklerinden faydalanıyor.

Gıda destek talepleri ve gıda bankacılığı hizmeti Şişli Komşu Kart aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. “Sağlık Kart” fonksiyonu ile de Şişlililer Şişli’deki özel hastane, diş polikliniği, fizik tedavi merkezleri, güzellik ve estetik merkezlerinin hizmetlerinden indirimli faydalanabiliyor. Ayrıca kart sahipleri isterlerse biriken Parapuan’ları ile Şişlili bir öğrenciye burs verebiliyorlar.

Kaynak: anka