İstanbul’daki Şişli Etfal Hastanesi’nin taşınmasına karşı çıkan Şişli Etfal Dayanışması, topladığı 30 bin imzalı itiraz dilekçesini Sağlık Bakanlığı’na verdi.

İstanbul’daki 122 yıllık Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bazı bölümleri, binaları depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınmış; Şişli Etfal Dayanışması da hastanenin yıkılıp başka yere taşınması planına karşı imza kampanyası başlatmıştı.

Hastane binasının depreme karşı yenilenerek mevcut yerinde hizmet vermeye devam etmesini talep eden Şişli Etfal Dayanışması üyeleri, bugün Ankara’ya gelerek Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptılar. Vatandaşlar, "Etfal yapılsın, yerinde kalsın", "Sağlık hakkıma dokunma" pankartları taşıdı. 

Şişli Etfal Hastanesi’nin kapatılmasının yurttaşları özel hastanelere mahkum etmek anlamına geleceği dile getirilen açıklamada, “Asıl depreme dayanıksız olan, siyasal iktidarın sağlık politikalarıdır. Kaçınılmaz olduğu söylenilen büyük İstanbul depreminde Etfal’siz bir Şişli’yi düşünmek dahi istemiyoruz” denildi.

Şişli Etfal Dayanışması’na, CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu ile HDP İstanbul milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Dilşat Canbaz Kaya da destek verdi.

Kendisinin de Şişli’de ikamet ettiğini söyleyen Tanrukulu, “Bu hastane mutlaka depreme dayanıklı hale getirilmelidir. Belki yeniden inşa edilmelidir. Ama yerinde yapılmalıdır. Bir rant alanına dönüştürülmemelidir. Bir Şişlili ve bir milletvekili olarak, yurttaşlarımızla birlikte mücadele edeceğiz. Hükümeti ve Bakanlığı da bir açıklama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Şişli Etfal Dayanışması, topladığı 30 bin imzalı itiraz dilekçesini, Sağlık Bakanlığı’na teslim etti.

 

Kaynak: anka