İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Silivri sahillerinde yapılan çalışmalara ilişkin olarak, "Güzelim Silivri sahillerine on yıllardır lağım akmış, birileri ise sadece izlemiş. Marmara Denizi’ne uzun yıllardır yapılan bu kötülüğe müdahale ettik" dedi.

Murat Ongun, Silivri sahillerinde kirliliği önlemek amacıyla başlatılan altyapı çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Ongun, videoya, "Güzelim Silivri sahillerine on yıllardır lağım akmış, birileri ise sadece izlemiş. Marmara Denizi’ne uzun yıllardır yapılan bu kötülüğe müdahale ettik" notunu düştü.

"ATIK SU HATTINI HAZİRAN AYI SONU İTİBARIYLA TAMAMLAYACAĞIZ"

İBB İSKİ Avrupa Yakası Atık Su İnşaat Şube Müdürü Mehmet Kadri Feyat da Murat Ongun'un paylaştığı videoda Silivri'deki altyapı çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"İSKİ olarak biz bu hatlara işletme olarak periyodik olarak müdahale etsek bile çevre halkını bu yaşanan durum olumsuz etkilemekteydi. İSKİ olarak bu sorunun çözümü için 2019 yılı ekim ayında çalışmalara başladık bu noktada. Özellikle sahil bandında yer alan atık su hatlarının devre dışı bırakılması ve denize atık su girişinin engellenmesi için bu bölgede ilk etapta bin 700 metre uzunluğunda atık su hattı planladık. Bunun yaklaşık bin 500 metrelik bölümünü tamamlamış bulunmaktayız. Geriye kalan 200 metre atık su hattını da haziran ayı sonu itibarıyla tamamlamayı planlıyoruz. Çalışma sayesinde atık su Marmara Denizi’ne ulaşmayacak. Gümüşyaka bölgesinin tamamını kapsayan bizim bu bölgede 9 metrelik bir atık su tünelimiz var planladığımız. Bunun projelerini tamamladık. İhale süreci devam etmekte. Buna da bağlı şebeke hatlarını tamamladığımız zaman Gümüşyaka bölgesi ile Çanta bölgesinin tamamının atık sularını toplayarak Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştıracağız. Böylelikle uzun yıllardır bu bölgede devam eden atık su altyapı problemini kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız.”

“BÜYÜKŞEHİR GAYET GÜZEL ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİYOR”

Silivri halkından bir vatandaş da videoda görüşlerini aktararak, “Çalışmalardan çok memnunuz. Hakikaten şurada büyük bir faaliyet var. Buraya insanlar gelirse kalkınacaktır, haliyle esnaf daha da kalkınacaktır. Gümüşkaya’nın cazip bir tarafı olacaktır” dedi.

Bir başka vatandaş da çok güzel bir iş yapıldığını söylerken, “Sahil bölgesinde bulunan bütün konutların altyapısı tamamıyla denize akıyordu. Bu bölgede özellikle sahil bandında. Yer alan mevcut altyapılar denizin içinde kalması sebebiyle sık sık tıkanmakta ve işletme problemleri yaşanmaktaydı. Şimdi yapılan altyapıyla birlikte Çanta bölgesi artıma tesisine gideceği söyleniyor" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Kaynak: anka