OKTAY YILDIRIM 

Art arda gelen boğulma haberleri ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilde denize girmek yasaklandı. Ancak sıcak havalar nedeniyle deniz kenarlarına akın eden vatandaşlar yetkililer tarafından uyarıldı.

Şile'de Ayazma ve Kızılcaköy Plajı'nda denize gren 3 kişi boğularak hayatını kaybederken, 1 kişi de kurtarılmıştı. Kayıp bir kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor. 

Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle tüm plajlarda denize girmek yasaklandı. Sahil kenarlarına akın eden vatandaşlar sık sık denize girmemeleri yönünde uyarıldı.

Şile sahilinde rüzgarın etkisiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle denize girilen noktalardaki güvenlik tedbirleri artırıldı. Görevliler, ellerinde megefonlarla vatandaşları denizden çıkardı. Arama çalışmaları devam ederken, sahil güvenlik helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi.

VATANDAŞLAR CANKURTARANLARI BIÇAKLANDI

Şile’de denize girmenin yasak olması nedeniyle cankurtaranların denize sokmadığı bir grup ile cankurtaranlar arasında tartışma çıktı. Kavgada bir cankurtaran bıçaklanarak yaralanırken, diğer cankurtaranlar da arkadaşlarını bıçaklayan şahsı darp etti.

 

Kaynak: anka