İzmir'de HDP binasındaki silahlı saldırıda, yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, "Kızımı katlettiniz. Çocuğumu göreceğim bırakın beni. Daha ne kadar gençler ölecek" diye haykırdı.

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Çankaya semtindeki HDP İl Binası'nda 1 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının ardından, kalabalık bir partili grup binanın önünde toplandı ve tepkilerini dile getirdi. 

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın erkek kardeşi ise polis ekipleri tarafından teşhis için binaya götürüldü. Bina önüne gelen anne Fehime Poyraz, ölen kızı için ağıt yaktı. Acılı anne, "Kızımı katlettiniz. Çocuğumu göreceğim bırakın beni. Daha ne kadar gençler ölecek. Kızım şehit olmuşsa benim başım dik. Ben başımı eğmem" dedi.

Bina önünde bir açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur ise "Bu saldırı politik hedef göstermeler sonucu yaşanmıştır. Ne ilktir ne de sondur. HDP'nin demokratik muhalefeti devam edecektir" diye konuştu.

Olay yerine gelen CHP İl Başkanı Deniz Yücel de "Saldırıyı lanetliyorum. Bu, tüm siyaset hayatına yapılmış bir saldırıdır. Arkasında kimler vardır, İzmir Emniyeti ve İçişleri Bakanlığı o kişileri adalete teslim etmelidir. Provokasyon var mı, bunu süreç gösterecektir" dedi.

Öte yandan HDP binasına saldıran ve bir çalışanı öldüren O.G'nin daha önce Kemalpaşa Devlet Hastanesinde acil tıp teknisyeni olarak görev yaptığı ve 3 ay önce istifa ettiği bildirildi.

SALDIRIYA TEPKİLER  

CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel, "Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız" açıklamasını yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Bu saldırıyı yalnızca o tetiği çeken meczup yapmadı. Bu saldırıyı aslında mevcut iktidar yapmış oldu. Bu yalnızca HDP'ye değil Türkiye demokrasisine yapılmış bir saldırıdır" tepkisini gösterdi. 

SOL Parti’den “Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Bir arada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza" açıklaması yapıldı. 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "HDP İzmir İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur. Dayanışmayı büyütelim!"dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: anka