Rize'nin İkizdere ilçesinde İskencedere Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağına direnen vatandaşlara bir destek de ünlü şarkıcı Sezen Aksu'dan geldi. Aksu, Sosyal medya hesabından "Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir" mesajını yayınladı.  

Rize'nin İkizdere ilçesinde İskencedere Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağına direnen vatandaşlara sanatçıların desteği sürüyor. Ünlü müzisyen Tarkan Tevetoğlu ve Türk halk müziğinin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu'dan sonra bir destek de söz yazarı ve yorumcu Sezen Aksu'dan geldi.  

Kendi internet sitesi olan sezenaksu.com.tr üzerinden açıklama yapan Sezen Aksu şu ifadeleri kullandı: 

"Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi... Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil...Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir."

TARKAN, SEZEN AKSU'NUN AÇIKLAMASINI TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Çevre aktivistliği yanıyla da bilinen megastar Tarkan, geçen günlerde memleketi Rize halkına destek göndermiş, hükümetin taş ocağı projesini eleştirmişti. Tarkan, bu kez Sezen Aksu'nun açıklamasını Twitter hesabından "İkizdere sahipsiz değildir", "İkizdere direniyor" "İkizdere Taş Ocağı olmasın" etiketleriyle paylaştı. 

(GÖRÜNTÜ: ARŞİV)

 

 

Kaynak: anka