Ünlü şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Sezai Karakoç'un vefat haberini, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu. Kalın, paylaşımında şunları kaydetti:

"Diriliş şairi üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da sosyal medya hesabında Karakoç için taziye mesajı yayınladı. Özkoç, “Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç'u yitirdik. Mekanı cennet olsun” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Karakoç'un vefatının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Soylu, mesajında, "Fikir dünyamızın rehberlerinden, Diriliş Nesli'nin öncüsü, Yedi Güzel Adam'dan, üstad Sezai Karakoç 'dünya sürgünü'nü tamamlayarak 'en sevgili'sine kavuştu. Rabbim mekanını cennet, makamını âlî eylesin inşallah.”

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR

1933’te Diyarbakır/Ergani’de doğdu. İlkokulu Ergani’de, ortaokulu Diyarbakır ve Maraş’ta, liseyi Gaziantep’te okudu. Lise sonda Necip Fazıl Kısakürek’le tanıştı.

Burslu öğrenci olarak girdiği Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni 1955’te bitirdi. 1959-1965 yılları arasında maliye müfettiş yardımcılığı ve gelirler kontrolörlüğü görevlerinde bulundu. 1973'ten bu yana da hiçbir resmi görev almadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ REDDETTİ

"İslam’ın Dirilişi" ve "Yazılar" adlı kitaplarından dolayı yargılandı. 1990 yılında "güller açan gül ağacı" amblemiyle Diriliş Partisi'ni kurdu. 7 yıl partinin genel başkanlığını yürüttü. Ancak bu parti, 19 Mart 1997'de, üst üste iki genel seçime girmediği için kapatıldı. 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile ödüllendirildi. Bakanlığa, ödülün para kısmının kültür sanat işlerine harcanmasını, diğer kısmınınsa posta ile bildirdiği adrese yollanmasını rica ettiği bir mektup yolladı. 2007 yılında Yüce Diriliş Partisi’ni kurdu ve ölümüne kadar da bu partinin genel başkanlık görevini yürüttü. 2007 yılının nisan ayından bu yana her cumartesi akşamı, Yüce Diriliş Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda değerlendirme konuşmaları yaptı. Bu konuşmalar partinin internet sitesinden canlı olarak yayınlandı. Karakoç, 2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü fakat kendisine verilen plaket ve para ödülünü reddederek bu ödülü almaya gitmedi.

Kaynak: anka