HÜSNİYE KARAKOYUN 

SES Tunceli Şube Başkanı Kahraman Yürük, son iki günde 110 kişide koronavirüs görüldüğünü söyledi. Yürük “Covid-19 pozitif vaka sayılarımız ülke geneline paralel şekilde çoğalarak devam ediyor. Yeni bir pik noktasına varacağımız kaçınılmaz gerçekliğiyle karşı karşıyayız. Son iki günde 'Omicron' olarak tespit edilen vaka sayımız ise yaklaşık 20 kişi olarak belirlenmiştir” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tunceli Şube Başkanı Kahraman Yürük, kentte vaka sayılarının hızla arttığını duyurdu. Yürük, maske-mesafe ve hijyen uyarısı da yaptığı açıklamasında şunlara yer verdi:

“İlimize dair vaka sayıları her geçen gün çok hızlı bir şekilde artmakta. Covid-19 pozitif vaka sayılarımız ülke geneline paralel şekilde çoğalarak devam ediyor. 10 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında tespit edilen 2 günlük vaka sayımız yaklaşık 110 kişi olup, daha önce laboratuvarımızda bakılamayan yeni varyant olan omicron tespiti de yapılmaktadır. 

Yine son iki günde 'Omicron' olarak tespit edilen vaka sayımız ise yaklaşık 20 kişi olarak belirlenmiştir. Yeni bir pik noktasına varacağımız kaçınılmaz gerçekliğiyle karşı karşıyayız. Tedbirsizlik ve soğuyan havalardan kaynaklı, kapalı ve kalabalık ortamda geçirilen zamanın bir yansıması olarak sayılarımız her geçen gün çoğalarak artmaktadır.  Herkesin daha dikkatli ve özenli davranması, maske, mesafe ve hijyen konusuna özen göstermesi önemlidir.”

 

Kaynak: anka