TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Temmuz 1919'da toplanan Erzurum Kongresi'nin 102. yıl dönümü için yayınladığı mesajda, "Dost düşman herkes bilsin ki Erzurum Kongresi'nde alınan 'Vatan bir bütündür, parçalanamaz' kararı, bugün de geçerlidir" dedi.

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzurum Kongresi; Milli Mücadele'mizin kilit taşı, Kurtuluş Savaşı’nda yekvücut olan bu milletin yeniden dirilişi ve 'millet egemenliği'nin, şartsız olarak esas alındığı tarihi dönüm noktalarından biridir" dedi ve şu mesajları verdi:

"DOST DÜŞMAN BİLSİN 'VATAN BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ' KARARI BUGÜN DE GEÇERLİDİR"

"Aziz milletimizin istiklal yolunda iradesini resmen ortaya koyduğu Erzurum Kongresi; millet iradesinin tecelligahı TBMM'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcıdır. Dost düşman herkes bilsin ki Erzurum Kongresi'nde alınan 'Vatan bir bütündür, parçalanamaz' kararı, bugün de geçerlidir.

Erzurum Kongresi, 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım!' diyen milletimizin bağımsızlık iradesini sarsılmaz bir şekilde ortaya koyduğu yerdir. Erzurum Kongresi; Milli Mücadele'mizin kilit taşı, Kurtuluş Savaşı’nda yekvücut olan bu milletin yeniden dirilişi ve 'millet egemenliği'nin, şartsız olarak esas alındığı tarihi dönüm noktalarından biridir.

Erzurum Kongresi'nin toplanmasının 102'nci yılı vesilesiyle başta Milli Mücadele'nin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kongre delegelerini rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları âli olsun."

Kaynak: anka