Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Özdağ, “Bu bir ifade özgürlüğüdür. Bizler, demokratik tepkilerimizi herkes hukuk sınırları içinde kalsın diye veriyoruz. Bir suç işleme kastımız yoktur, kesinlikle bir tehdit dilimiz yoktur. Kesinlikle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir niyetimiz de cümlemiz de yoktur” dedi.

YSK üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'heyet halinde çalışan kamu görevlilerini alenen tehdit' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla hakkında soruşturma başlatılan Selçuk Özdağ, bugün Ankara Adliyesi'ne giderek soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Özdağ, ifadesinin ardından adliye önünde açıklama yaptı. Özdağ şunları söyledi:

“Zamanında yapılacak bir seçimde sayın Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olmayacağı sorulduğunda, ‘Anayasa’nın 101. maddesi açık ve sarihtir, aday olamaz. Ancak bir erken seçim kararı alındığında aday olabilir.’ Buna rağmen ‘velev ki’ diye bir gazeteci, ‘Yüksek Seçim Kurulu üyeleri sayın Erdoğan’ın adaylığını kabul ederlerse bir siyasetçi olarak ne yaparsınız’ diye sordu. Biz de meşru, hukuki, ahlaki zeminde Yüksek Seçim Kurulu kararları yargıya götürülmediği için ‘Milletimize şikayet ederiz. Demokratik hakkımızı kullanır, bir yandan seçim sathı mailinde görevimizi yaparız, diğer yandan milletimize anayasayı çiğnediklerini anlatır ve çiğnetmeyiz, çiğnetmeyeceğiz deriz’ şeklinde konuştuk ve ifademizi de bu şekilde verdik.

Bu bir ifade özgürlüğüdür. Bizler, demokratik tepkilerimizi herkes hukuk sınırları içinde kalsın diye veriyoruz. Bir suç işleme kastımız yoktur, kesinlikle bir tehdit dilimiz yoktur. Kesinlikle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir niyetimiz de cümlemiz de yoktur. Asla olmaz. Biz Gelecek Partisi olarak kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye değil barışa ve kardeşliğe doğru yürüyoruz.”

Kaynak: anka