Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nca (KOM) 8 ilde, 'hijyen' adı verilen eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, sosyal medya üzerinden birbirlerini ölümle tehdit ettikleri belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda tabanca ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar ile farklı illerde yaşayan şüphelilerin, sosyal medya üzerinden organize suç örgütleri lehine ve aleyhine paylaşımlar yaptıkları tespit edildi. 2 grup oldukları belirlenen şüphelilerin yine sosyal medya üzerinden birbirlerini ölümle tehdit ettikleri saptandı. 

'Toplumun huzur ve asayişini bozdukları, mafya tipi suç yapılanmaları ile mücadelede halkın güvenlik güçlerine ve adalet sistemine olan güven duygularının azalmasına sebep oldukları' değerlendirilen 13 şüpheliye yönelik İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin ve Sakarya'da, bugün 'hijyen' adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Sedat Peker'in Berat Albayrak pişmanlığı: FETÖ'cüler tarafından dolduruşa getirildim

Sedat Peker'in Berat Albayrak pişmanlığı: FETÖ'cüler tarafından dolduruşa getirildim

'HANIMAĞA' DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında "Hanımağa" olarak bilinen Güniz Akkuş da yer alıyor.

Operasyonda, Güniz Akkuş, Cenk Çelik, Zafer Çelik, A.Y. İstanbul'da, A.C. Mersin'de, A.Ö. Adıyaman'da, B.İ. Bursa'da, E.Ş. Antalya'da, N.K. Ankara'da, F.D. ise Sakarya'da yakalanarak, gözaltına alındı. 

Baskın yapılan adreslerde, 4 tabanca, 7 adet şarjör, 124 adet fişek, 1 adet polis ibareli basın kartı, 1 adet telsiz, 2 adet mühürlü poşet içerisinde boş kovan, 1 adet kelepçe, 2 adet bıçak, 2 adet kasatura, 1 adet kılıç, tarihi eser nitelikli 2 adet bıçak ve 100 adet sikke ele geçirildi.

Suç unsuru içerebileceği değerlendirilen çok sayıda dijital materyale el konuldu. 3 şüpheli ise aranıyor.

GÜNİZ AKKUŞ VE 3 SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre Yakalanan şüpheliler arasında “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş'un da bulunduğu öğrenildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan Akkuş, Sedat Peker'i tehdit ettiği ve sosyal medyada paylaştığı video ile gündeme gelmişti. Akkuş dışında, Cenk Çelik, Zafer Çelik ve Ali Y.'nin de İstanbul'da yakalandığı öğrenildi.

MAFYA TİPİ YAPILANMA

Yapılan baskına 'Hijyen Operasyonu' adı verilirken, çalışmanın; son dönemlerde sosyal medya üzerinden gerçekleşen, Türkiye’de tanınan suç örgütleri lehinde ve aleyhinde tehditlerin toplumun genel olarak huzurunu bozduğu, mafya tipi suç yapılanmaları ile mücadelede halkın güvenlik güçlerine ve adalet sistemine olan güven duygularının azalmasına sebep olan kişilere yönelik gerçekleştiği belirtildi.

'Hanımağa' lakabı ile bilinen ve organize suç örgütü kurduğu gerekçesi ile polislikten ihraç edilen Güniz Akkuş, sosyal medayada paylaştığı video ile yurt dışında olan Sedat Peker'e meydan okumuştu.

Sedat Peker'i 'Bir gece ansızın emzikle gelebilirim' sözleriyle tehdit eden Hanımağa Güniz Akkuş olay oldu. Twitter'da da TT listesine giren Güniz Akkuş'un hayatı merak konusu oldu. Peki kimdir bu Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş, aslen nereli, kaç yaşında ve evli mi?

Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker arasındaki tehdit düellosuna şimdi de Hanımağa Güniz Akkuş karıştı. Sedat Peker'e biberon, emzik bebek bezi gönderen Güniz Akkuş 'Bir gece ansızın emzikle gelebilirim' dedi ve bu imalı sözleriyle bir anda sosyal medyanın gündemine  oturdu. 

Güniz Akkuş'un olay olan Sedat Peker videosu: Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'u gündeme taşıyan çektiği son video oldu. Karabağ'a kaçtığı söylenen Sedat Peker'i tehdit eden Güniz Karakuş, videoda şunları söylüyor:
-Bana bak Sedat! Sana 10 gün mühlet veriyorum. 10 günlük devamsızlık hakkını kullan. Madem Karabağ'da oturuyorum diyorsun. Biz de inanmış olalım. Delikanlı gibi karşıma çık. Yoksa bir gece ansızın gerçek vatan sevdalı kardeşlerimiz senin ziyaretine gelecekler. Ziyaretine geldiklerinde de sana özel olarak hazırlatmış olduğum biberonu ve emziğini, tedarik olarak da bunu (bebek bezi) sana yolluyorum. Sakın çekinme seni bekliyorum 10 gün mühlet veriyorum. 

GÜNİZ AKKUŞ'UN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim