Sedat Peker, 'Her günahın bir intikam meleği olur' başlığıyla yayınladığı 5. videoda, daha önce gündeme getirdiği iddiaları sorular şeklinde sıralayarak, "Savcılar harekete geçerse, tüm tüm anlattıklarım bir hafta içinde delillenir" dedi. Mehmet Ağar'la ilgili  offshore hesapları ve gizli ortaklıkları soran Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da bir kez daha "Sen benim jokerimdin, dönüş biletimdin" diye seslendi.

'Bundan büyük delil mi olur?'

Soylu'nu danışmanının 1 milyon 600 bin liralık arabaya bindiğini, Trabzon'da 5 milyon liralık ev yaptırdığını öne süren Peker, "Danışma maaşı ne kadar, en fazla 10 bin lira değil mi? Bir de akrabası var Sadık Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hiç çıkmaz. Sadık Soylunun telefonundan Çevre Bakanlığı'ndaki bürokratlar günde kaç ker aranıyor, bir bakın. Bundan büyük delil mi olur? Orada bir görevi yok, nasıl olur da imar geliştirmelerin hepsi onun elinden geçiyor?" dedi.

Çoraklık'a kumpas kurdular

Eski İYİ Parti sosyal medya direktörü Kerim Çoraklık'a kumpas kurulduğunu söyleyen Peker, "Emre Olur var, Beyaz TV'de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuz anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur'u siz Beyaz TV'ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden FETÖ'cüdür diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar. Senin basın şeylerin var ya, hepsi bana gelip giderdi" diye sordu. Eski başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller ile aralarındaki sohbeti de anlattı.

'Parayla operasyon yaptırılır mı?'

Mehmet Ağar'ın operasyondan önce Antalya'da 12 civarında kişiyle yemek yerken kendisiyle ilgili konuşulduğunu belirten Peker, "Göreceksiniz 3-4 güne neler olacak.... Emniyette talimatla operasyon olur, sen hiç para dağıtılarak Emniyet'te suç örgütü operasyonu yaptırıldığını duydun mu? Onlara da değineceğim" dedi.

Organize suç örgütü lideri Peker'in, savcılık makamının olası bir soruşturma yapması halinde yönelteceği olası sorular şeklinde yaptığı açıklama şöyle:

Baz kayıtlarına bakılacak mı?

Sedat Peker, örgütlü suçlar savcısı, özel kalemine, "Sedat Peker'in açıklamalarında bahsettiği Beykoz Konakları'nda bulunan bütün şahısların, Sezgin Baran Korkmaz, Emir Sarıgül, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Tolga Ağar'ın kız arkadaşı, Emir Sarıgül'ün şoförü, sonradan gelen emniyet mensupları aynı yerde, aynı evde bulunmuşlar mı, aynı saat diliminde telefonları sinyal veriyor mu? Baz istasyonu kayıtları bir günde gelir, savcı isterse... İkincisi, Sedat Peker'in açıklamalarında bahsettiği üzere Tolga Ağar ve kız arkadaşının saç tahlilinin (kokain iddiası) yapılması. Milletvekili olduğu için kendisi eğer bu yönde tasarruf bildirmezse milletvekilliği sonrasında bunun incelemesinin yapılması... Sayın savcı buradan bahisle devam eder" demesi durumunda tüm gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi. 

'Suriye'de büyük sorun var, hepsini konuşacağız, para alanlar var'

Peker, Suriye'de büyük sorun olduğunu belirtirken, "Suriye silahları, onlar bunlar hep konuşacağız. Suriye'de büyük sorun var, bunların dediği gibi değil. Ben para almışım, namussuzsunuz siz, ben çocuklarımın parasıyla, ama alanlar var hepsini konuşacağız" dedi.

Editör: Alpaslan CAN