İzmir'in Torbalı İlçesi'nde CHP'li Mithat Tekin'in belediye başkanı seçildiği oylamaya yönelik AKP'nin yaptığı itirazın mahkemece işleme alınmasının ardından ortak bildiri yayımlayan CHP'li 17 belediye meclis üyesi, bu kez de kamera karşısına geçti. Birlik ve beraberlik mesajı veren CHP'liler, "Seçimi iptal edip 50 kere tekrar yapsalar, 50 kere daha kaybedecekler" mesajını yineledi.

Torbalı Belediye Meclisi’nin CHP'li 17 üyesi, 27 Nisan'da yapılan oylama ile başkan seçilen Mithat Tekin'e desteklerini açıkladı. 17 meclis üyesinin ıslak imzasının yer aldığı, Yıldırım Baytekin tarafından okunan bildiride şöyle denildi:

“Sevgili Torbalılı hemşerilerimiz. Bizler sizlerin değerli oylarıyla Torbalı Belediye Meclisine seçilme onurunu yaşadık. Bu onuru taşırken sizlere layık olamaya söz verdik. Mevkiler makamlar geçicidir. Çocuklarımıza bu onuru en büyük miras olarak bırakacağız.

Büyük Başkanımız İsmail Uygur’un bizleri üzüntüye boğan vefatı üzerine, 27 Nisan Salı günü Torbalı Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan Torbalı Belediye Meclisimiz; meclis üyemiz Sayın Mithat Tekin’i Torbalımızın yeni belediye başkanı olarak seçmiştir.

Seçim, yasa ve yönetmeliklerin emrettiği şekilde yapılmış ve canlı yayınla başta Torbalı halkı olmak üzere tüm Türkiye kamuoyunun gözleri önünde Torbalı Meclis üyelerinin özgür iradelerinin tecelli ettiği seçim olarak tescil edilmiştir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 56.137 (yüzde 52.49) Torbalılı vatandaşın teveccühüyle oy verdiği CHP adayı merhum İsmail Uygur’un bizlere bıraktığı bu onurlu görev, onun en büyük emaneti ve vasiyeti olarak bizim ellerimizde yükselmeye devam edecektir.

Torbalı halkının rahmetli başkanımıza ve bizlere verdiği her oy namusumuzdur, onurumuzdur, şerefimizdir. Bu değerler hiçbir şart altında vazgeçilmeyecek değerlerimizdir. Bize emanet edilen bu kutsal görevi göz bebeğimiz gibi koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Seçimi iptal ettirip 50 kere daha seçim yapsalar 50 kere daha kaybedecekler. Hiçbir arkadaşımızın namusuna, şerefine onuruna toz kondurmayacağız."

AKP'LİLER İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP adayı Mithat Tekin'in 17 oy alarak kazandığı Torbalı Belediye Meclisi'ndeki seçimin ardından 14 oy alan AKP adayı Özgür Erman Çağlar, bazı meclis üyelerinin kimliklerini ve oy pusulalarını cep telefonuyla fotoğraflayıp ifşa ettiklerini, dolayısıyla gizli oy ilkesini ihlal ettiklerini öne sürerek dava açmıştı. İzmir 1. İdare Mahkemesi ise AKP'nin itirazını haklı bulup seçime ait görüntü, fotoğraf ve tutanakları inceleme kararı almıştı.

Kaynak: anka