İsrail'in, Gazze'ye ve Filistin topraklarına yönelik saldırıları bir haftayı geride bıraktı. Saldırılardan en çok etkilenenler çocuklar oldu.

Doğu Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin zorla tahliye edilmek istenmesiyle başlayan gerginlik, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya 7 Mayıs'ta düzenlediği saldırılarla şiddetlenerek artmıştı. 

İsrail yönetimi dün sabah düzenlediği hava saldırılarında Gazze'de Hamas yöneticilerinin evlerini hedef aldığını açıklarken, yerel basın ana yolların ve güvenlikle ilgili yerleşkelerin vurulduğunu bildirdi. Gazze'de elektrik santralleri bombardımanlar sonucu büyük hasar gördü, birçok yerleşim yeri elektriksiz kaldı.

Gelen görüntüler, bir çocuğun bombardımanda yıkılan bir bina içerisinden çıkarıldığı için yaşadığı travmayı atlatmaya çalıştığını gösteriyor.

Bir başka çocuk ise yıkılan binalardan bir akvaryum çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor. Ahmet ve Sema, enkaz altından kurtardıkları bir akvaryum içerisindeki balıklarının yaşamasına seviniyorlar. 

Sığınaklardaki çocuklar ise dualar okuyarak bomba seslerinin kesilmesini bekliyor. 

Kurtarma çalışmalarını oyunlaştıran çocuklar, bir battaniye içerisine koydukları arkadaşlarını taşıyor.

Yıkılan enkaz altından sağ olarak çıkartılan 7 yaşındaki Suzy, evlerinin enkazında sadece babası ile birlikte hayatta kaldığını, annesi ile kardeşlerinin hayatlarını kaybettiğini bilmiyor. Çocuk hasta yatağında güldürülmeye çalışılıyor.   

 

Kaynak: anka