İstanbul'da "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından, 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece ve Bakırköy başta olmak üzere il genelinde faaliyet gösteren ve kamuoyunda "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan örgüt elebaşı Önder K'nin, Bakırköy'deki bir arsayı üzerine devralmasının ardından 2 kişiyi tehdit ederek silahlı saldırıda bulunduğu, ayrıca örgüt üyeleriyle Küçükçekmece'de bir arsa sahibinin aracına silahla saldırdığı tespit edilmişti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 ruhsatsız tabanca, 580 tabanca fişeği ele geçirilmişti.

Emniyetteki işlemlerin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen 8 kişiden 2'si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 2'si de adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Kaynak: anka