Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki 11 Temmuz İlköğretim Okulu’nun cinsel istismarla suçlanan eski müdürü M.D., 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Birecik’teki 11 Temmuz İlköğretim Okulu’nun müdürü M.D., okulda eğitim gören bazı kız öğrencilerin kendilerine cinsel tacizde bulunduğu ihbarın üzerine 2018 yılının şubat ayında tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

51 yaşındaki M.D. hakkında açılan davalardan biri daha bugün sonuçlandı. Şanlıurfa 7. Ağır Ceza Mahkemesi, M.D.’yi 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, M.D.’ye ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 27 yıl, ‘basit cinsel saldırı’ suçundan 5 yıl ve ‘hürriyeti tahdit’ suçundan da 3 yıl hapis cezası verdi.

Davaya müdahil olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Türkiye İhbar Sorumlusu ve Şanlıurfa İl Koordinatörü Cemile Karaboğa, karar duruşması sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün, geçtiğimiz yıldan beri takip ettiğimiz, Urfa’nın Birecik ilçesinde ilköğretim müdürü tarafından istismara uğrayan ve devamında cinsel saldırıya teşebbüs eden sanığın karar duruşmasına katıldık. Sanık yönünden hem çocuğun cinsel istismarı hem basit cinsel saldırıdan toplam 35 yıl hapis cezası verildi. Şanlıurfa’da bu kararlar devam ettikçe bu çocuklar konuşmaya, başlarına gelenleri anlatmaya devam edecekler. El birliği ile bu çocuklar için mücadele etmeye devam etmeye devam edeceğiz.”

M.D.’nin daha önce de çocuğa sarkıntılık suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıtıldığı ve o davanın da şu anda istinafta olduğu öğrenildi.

Kaynak: anka