Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği 6 kişinin de yaralandığı silahlı çatışma sonrası Şanlıurfa Tabip Odası Twitter hesabından “Şehrimizde insanların bu kadar kolay ölmesini kabul etmiyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı tüm yetkilileri sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” paylaşımı yapıldı. 

Şanlıurfa’da İki akraba aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 3 kişinin öldürülmesi 6 kişinin de yaralanması olayı sonrası Şanlıurfa Tabip Odası’ndan bireysel silahlanmanın durdurulması çağrısı yapıldı.

“İNSANLARIN BU KADAR KOLAY ÖLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Şanlıurfa Tabip Odası şiddetin artmasının temel sebebinin bireysel silahlanma olduğu vurgulandı ve “Şiddetin günden güne artmasının temel sebeplerinden biri bireysel silahlanmadır. Toplum olarak bireysel silahlanmanın acı sonuçlarını yaşıyoruz.  Silahlanmanın arttığı oranda maalesef silah kullanımı da artmaktadır. Covidle mücadelede bir tek kişiyi kurtarabilmek için durmadan çabalarken, şehrimizde insanların bu kadar kolay ölmesini kabul etmiyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı tüm yetkilileri sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.

Kaynak: anka