CEM HAYAT

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Haziran 2021 tarihli toplantısında su ve atık su kullanım ücretine yüzde 10 zam yapılma kararı alındı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Saadet Partili üyesi Fırat Sultan, 2021 yılı başında zammın gündeme geldiğini ancak pandeminin etkileri nedeniyle 2021 yılı ŞUSKİ bütçesinden çıkarılmasını sağladıklarını belirtti ve su zammının iptali için tüm partilerin meclis üyelerini desteğe davet etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Saadet Partili üyesi Fırat Sultan; Şanlıurfa'nın, dünyanın en büyük barajlarından biri olan Atatürk Barajı'nın yanı başında olduğunu söyledi ve Şanlıurfa'da suya zam yapılmasının en son yapılacak iş olduğunu belirtti. CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz ise yapılan bu zamla birlikte son bir yıl içinde Şanlıurfa'da suya yüzde 35 oranında zam yapıldığını belirtti ve "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bu yanlış karardan bir an önce vazgeçmesini, 2021 yılının başında vermiş olduğu sözü tutmasını istiyoruz" dedi.

"SU ZAMMININ 2021 YILI ŞUSKİ BÜTÇESİNDEN ÇIKARILMASINI SAĞLAMIŞTIK, 6 AY GEÇMEDEN TEKRAR GÜNDEME GELDİ"

Fırat Sultan'ın ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamalar şöyle:

"Esasen bu su zammına itirazımız ilk defa yapılmadı. 2021 yılı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) bütçesi oluşturulurken su zammı gündeme gelmiş ancak pandemi koşullarının etkisinin hâlâ ülkeden geçmediğini, insanların zor durumda olduğunu izah ederek su zammının 2021 yılı ŞUSKİ bütçesinden çıkarılmasını sağlamıştık. Ancak 6 ay geçmeden tekrardan gündeme gelen su zammı tüm itirazlarımıza rağmen Haziran ayı meclis toplantısında yüzde 10 olarak yapıldı. Siz değerli Şanlıurfa halkına, bu su zammının yapıldığını bildirmekle beraber, iptalini sağlamak için Temmuz ayı içerisinde vereceğimiz su zammının iptali önergesine diğer tüm partilerin meclis üyelerinin desteğini istiyoruz. Siz değerli Şanlıurfa halkının tüm sosyal medyalardan su zammının iptali için desteklerinizi bekliyoruz. Şanlıurfa, dünyanın en büyük barajlarından biri olan Atatürk Barajı’nın dibindeyken suya yapılacak zam bizce en son olması gereken iştir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yanlış almış olduğu bu karardan ivedi bir biçimde dönmesini temenni ediyoruz."

"BU YÜZDE 10 ZAM İLE BİRLİKTE SON BİR YILDA SUYA YÜZDE 35 ORANINDA ZAM YAPILMIŞ OLDU"

CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz ise ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

"Şanlıurfa belediyeleri maalesef hizmette, seçim döneminde vermiş oldukları vaatleri yerine getirmemekte ancak zamlar ile gündeme gelmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi en son yapılan meclis toplantısında suya yüzde 10 oranında bir zam yapma kararı almış oldu. Halbuki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 yılının başlarında, suya herhangi bir zammın yapılmayacağı şeklinde bir bilgilendirme yapmıştı. 6 ay gibi kısa bir sürede bu vermiş olduğu sözü çiğneyerek suya yüzde 10 oranında -yüksek bir oranda- zam yapmış oldu. Bu yüzde 10 zam ile birlikte son bir yılda suya yüzde 35 oranında bir zam yapılmış oldu. Zaten faturaların yarısı vergilerden oluşmaktadır. Bunun yanında bir de yüksek miktarda zamların yapılması zaten ekonomik krizde olan, büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan halkımızın biraz daha mağdur olmasına sebebiyet vermektedir. Malumunuz Şanlıurfa, GAP’ın başkenti. Ancak GAP’ın başkenti olmasına rağmen suyu en pahalı içen illerin başında gelmektedir. Bizler buradan, halkımızın daha fazla mağdur olmaması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bu yanlış karardan bir an önce vazgeçmesini, 2021 yılının başında vermiş olduğu sözü tutmasını istiyoruz."

Kaynak: anka