Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ücretsiz izinden dönen işçiler, patronun fabrikayı kapattığını öğrendi. İşçiler, yatmayan maaşlarının ödenmesini talep etti. Bir işçi, "Yetkililer işler iyiye gittiğinde hep işverenin yanında. Ama işler kötü gittiğinde hiçbir muhatap bulamıyoruz. Fabrikayı açarken o kadar hibe desteği aldılar. Vali geldi, OSB müdürü geldi. Ama işler kötü gidince hiçbir muhatap bulamıyoruz" dedi. 

Şanlıurfa OSB’de Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı Fabrikası, işçileri ücretsiz izne gönderdikten sonra kapandı. İzinden dönen işçiler, boş fabrika ile karşılaştı. İşçiler, fabrika yönetiminin maaşlarını ödemeden gittiğini belirterek, alacaklarını istedi.

Bugün Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde basın açıklaması yapan işçiler şunları söyledi:

"3 BİN LİRA ALACAĞI OLAN DA VAR 7 BİN LİRA DA"

"- Bir 1000 lira yatıyor. Sonraki ay 1.500 lira yatıyor. Sonra bizi izne yolladılar. İzne yolladıktan sonra işimize gittiğimizde de bu defa fabrikanın boş olduğunu gördük. Kaçmışlar galiba. Biz hakkımızı arıyoruz. Bu kadar kişi mağdur. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Yaklaşık 200 kişi mağdur. İçerde 3 aylığı da olan var 2 aylığı olan da var. Yetkilileri buraya davet ediyorum. Biz hiçbir şey yapamayız. Adamlar kaçmış. 7 bin alması gereken adam da var 3 bin alması gereken adam da var. Biz yaklaşık orada iki yıldır hizmet veriyoruz, karşılığı bu olmamalı. Elektrik faturası gelmiş ödeyemiyoruz.

- Engelliyim. Bu halimle çalışıyorum. Emeğimin karşılığını istiyorum. Cep telefonunu satıp çoluk çocuğa süt almayı düşünüyoruz. Hiç maaş alamadığımız için.

- Engelli olan var yeni doğmuş çocuğu olan var hepsi mağdur. Adam evine süt götüremiyor. Bize hiçbir şey söylenmedi. Fabrikadan malzemeler bile giderken bir şey söylenmedi.

"İŞVEREN BİZİ DOLANDIRDI"

- İşverenin sadece yaptığı şey bizi dolandırmaktır. İş zamanı iş dediler burada hepimiz el ele verip iş yaptık. İş bittikten sonra adamlar tekmeyi vurup kaçtı. Bizi ücretsiz izne çıkardılar, başka bize söylenen bir şey yok. 1 hafta-10 gün sonra çağıracağız dediler fabrikaya gittik fabrika boş.

- Yetkililer işler iyiye gittiğinde hep işverenin yanında ama işler kötü gittiğinde hiçbir muhatap bulamıyoruz. Fabrikayı açarken o kadar hibe desteği aldılar. Vali geldi, OSB müdürü geldi. Ama işler kötü gidince hiçbir muhatap bulamıyoruz. Bir bu kadar insan da yevmiyeci olarak çalışıyor."

 

 

Kaynak: anka