Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında, DİSK Tekstil-İş üyesi 25 işçi yıllık izine, 48 işçi ise ücretsiz izine gönderildi. İşçiler, “Neden tüm DİSK Tekstil Sendikası üyesi işçiler izinde?” diye sordu. İşçiler, DİSK Tekstil-İş Genel Merkez yönetimini de eleştirdi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasının işçileri, dün İnsan Kaynakları’ndan gelen mesajla yıllık izni bulunan 25 işçinin yıllık izine ve izni bulunmayan 48 kişinin ücretsiz izine gönderildiğini öğrendi. İşçiler, DİSK Tekstil-İş Sendikası'nın Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’in işten çıkartılmasına da tepki gösterdi. 

"İŞKUR’DAN ELEMAN ALDILAR, BİZİ 8 AY FABRİKAYA ALMADILAR"

İşçilerin açıklaması şöyle:

“Bizler 2020’nin ilk ayında sendikalaşmaya başladık. O günden bugüne Özak Tekstil yönetimi her türlü baskıyı, psikolojik şiddeti, mobbingi reva gördüler. Defalarca tutanak tutuldu. 'Kapının önüne şartsız koyarız' tehditleri savurdular. Bizler buna boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Pandeminin başlamasıyla bizi isteğimiz dışında izne çıkardılar. Fabrikanın tam çalışmaya geçmesine rağmen İŞKUR’dan onlarca kursiyer eleman almaları yetmezmiş gibi bizi 8 ay fabrikaya almadılar. Gece vardiyası olmayan 1000 kişilik fabrikada sadece 16 kişiyi vardiyası olmayan dikim bölümünde sürekli gece vardiyasında haftalarca tuttular.

"DÖNÜŞÜMLÜ YAPALIM"

En son bu ayın 3’ünde yönetim tarafından çağrılıp işlerin düşük olmasından dolayı 11 gün izine yollandık. Dün bize İnsan Kaynakları tarafından atılan mesajda, yıllık izni olan arkadaşların yıllık izine, izini bulunmayan arkadaşların ise ücretsiz izine yollandı. Süresi belli olmayan bir izine çıkartıldık. Neden tüm DİSK Tekstil-İş Sendikası üyesi işçiler izinde? Eğer işlerin olmadığı doğru ve bu konuda samimiyseniz gelin bunu birlikte çözelim. Hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde bunu dönüşümlü yapalım. İçeride yıllık izinleri birikmiş ve bunu talep eden arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımızın bu talebini karşılayalım. Alın size çözüm. Eğer bizim alicengiz oyunlarımız var diyorsanız şunu da unutmayın bizim de kırılmayan bir irademiz ve kırılmayan bir direnişimiz var.

"SENDİKA BAŞKANI GREV KIRICILIĞI İLE KARŞILIK VERMİŞTİR"

DİSK Tekstil-İş Sendikası’na buradan soruyoruz her koşulda her eylemde her hak savunmamızda en önde yürüyen Mehmet Türkmen’i neden görevden uzaklaştırdınız? Kapanan bir fabrikayı açtıran, direnişle açtıran, Urfa’daki DİSK Tekstil-İş Sendikası adına olağanüstü bir örgütlenme yapan DİSK Tekstil-İş Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i kim harcadı? Neden burada Sendika’dan kimseyi göremiyoruz? Sendikanın Genel Başkanı Kazım Doğan ve Başkanvekili Mehmet Ali Başak ile yaptığımız görüşmelere grev kırıcılığı ile karşılık verilmiştir. Ya bu sorunu Özak Tekstil, DİSK Tekstil-İş Sendikası ile birlikte çözeriz ya da direnişimizi büyüteceğiz.”

 

Kaynak: anka