Samsunspor futbol takımı, yeni sezonda giyeceği mor renkte ve ense kısmında “Kadına Şiddete Hayır” yazılı yeni formasını "Dünyanın en ağır forması" başlıklı bir video kliple tanıttı.

Samsunspor futbol takımı, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için hazırladığı, futbolcuların giyeceği mor renkte olan ve ense kısmında “Kadına Şiddete Hayır” yazılı yeni formayı sosyal medya hesabından paylaştığı bir video kliple tanıttı.

Samsunspor’un sosyal medya hesabından, “Dünyanın her yerinde, her dilde aynı sorumluluğu paylaşıyoruz. Kadına şiddete karşı durmak için dünyanın en ağır formasını sırtımıza geçiriyoruz. Bu utanca dur demek için #DünyanınEnAğırForması çok yakında Store 55'te” notuyla paylaşılan klipte şunlar söylendi:

“Bir cümle düşünün. Hangi dilde yazılırsa yazılsın, hangi dilde söylenirse söylensin aynı sorumluluğu taşıyan… O cümleyi, bu videonun başından beri farklı dillerde gördünüz. Ama ne anlama geldiğini anlayamadıysanız, Türkçesini de söyleyelim: 'Kadına Şiddete Hayır.' İşte bu cümle 15 farklı dilde dünyanın en ağır formasında. Gelin bu formayı ve bu mesajı hep birlikte, sezon boyunca sırtımızda taşıyalım. Kadına şiddete son vererek bu utancı daha fazla üzerimizde taşımayalım. Dünyanın en ağır forması çok yakında Store 55’te.”

Kaynak: anka