MEHMET YAZICI

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde belediye tarafından sürdürülen “Arazi Toplulaştırma” çalışmasına vatandaşlar çok sert tepki gösterdi. Bu uygulama ile kıymetli arazilerinin ellerinden alınarak kendilerine çok kötü noktalardan yer gösterildiğini dile getiren vatandaşlar toplanarak belediye binasına yürüdü. Vezirköprü’nün AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile görüşmek isteyen öfkeli kalabalık, Başkan Edis’e ulaşamayınca makam odasının camlarını fırlattıkları tahta parçalarıyla kırdı.

Geçtiğimiz günlerde arazi toplulaştırmasına karşı çıkan Adatepe Mahallesi sakinleri eylem yapmış ve proje çalışmalarını bir hafta durdurmuştu. Çalışmaların yeniden başlaması üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Hükümet konağı önünü traktörleri ile kapatan Adatepe halkı, daha sonra belediye önünde eylem yaptı.

BELEDİYE BAŞKANININ MAKAM ODASININ CAMLARI KIRILDI

Traktörler ile caddeyi trafiğe kapatan vatandaşlar, polisle karşı karşıya geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olayda, vatandaşlar Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile görüşmek istedi, ancak görüşme gerçekleşmeyince sinirler gerildi. Arazi toplulaştırmasının durdurulmasını isteyen vatandaşlar karşılarında muhatap bulamayınca banklardaki tahtaları sökerek belediye binasına doğru fırlattılar. Bu sırada Belediye Başkanının makam odasının camları da kırıldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis ekiplerinin müdahalesi ile olayın ilk anada kontrolden çıkması önlendi. Çok sayıda asker ve polisin güvenlik önlemi aldığı alanda vatandaşların eylemi yaklaşık 7 saat sürdü. Olay sonrasında greyderlerin arazideki çalışmasının durdurulduğu bilgisi alınması üzerine kalabalık dağıtılarak yol trafiğe açıldı.

“BELEDİYE BAŞKANI BİZİ MUHATAP ALMADI”

Vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdiler:

“Samsun Vezirköprü köyleri olarak belediye başkanımızın binasının önüne geldik. Belediye Başkanı bizimle konuşmadı. Bizi muhatap almadı ve bizim üzerimize polislere saldı. Soruyorum; Belediye Başkanına biz ne yapmışız? Bizim üzerimize neden bu polislere saldırdı. Halkını birbirine düşürüp o camları kırdırdı. Halkı birbirine düşürme. Bizim burada vatandaşımız düştü, bayıldı sara hastası. Şu an yoğun bakımda yatıyor. Onun vebalini nasıl verecek? Artı, Devlet Su İşleri gelip bizi bilgilendirmedi. Köy Hizmetleri gelip bizi bilgilendirmedi. Hiç kimse bizimle muhatap olmadı. Bizim en değerli varlıklarımızı elimizden aldı. Bizleri mağdur etti. Hani bu halk mağdur olmayacaktı? Milletin kölesi olacaklardı. Halkı da perişan ettiler. Bugün bir gübre 5 bin TL.”

 

Kaynak: anka