CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin ziyaret ettiği Samsat’lı depremzede, 4-5 senedir konteynerde kalmak zorunda olduğunu belirterek, “Görüyorsunuz… Hem oturma yeri hem yemek yeme yeri hem mutfak hem yatma yeridir. 4-5 senedir bu çileyi çekiyoruz. Ne gelen var ne giden var. Kimse bu duruma el atmıyor” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde depremde evi zarar gören vatandaşları ziyaret etti. 4-5 senedir konteynerde yaşamak zorunda kaldığını belirten bir depremzede yaşadığı durumu şöyle anlattı:

“Üç çocuğum var. İlk depremden beri evlerimiz yıkılmış. Halen konteynerlerdeyiz. Görüyorsunuz… Hem oturma yeri hem yemek yeme yeri hem mutfak hem yatma yeridir. 4-5 senedir bu çileyi çekiyoruz. Ne gelen var ne giden var. Kimse bu duruma el atmıyor. Bu çocuk burada ders yapacak, defterleri falan koyuyor, diyorum kenara kaydır sofrayı kuracağım. Bu ne biçim hayattır artık size bırakıyorum. Eğer vicdanınız halen varsa bize yardımcı olun.”

“TÜRKİYE YÜZDE 21 BÜYÜDÜ DEDİNİZ, BU MAĞDURA BİR EV DAHİ YAPAMADINIZ”

Tutdere, iktidara seslenerek şunları söyledi:

“Biz şu anda Samsat’dayız. Samsat’da 2017’de ve 2018’de deprem geçirdi ve aradan yıllar geçti. Yaklaşık 4 yıldır yurttaşlarımız, bu güzelim çocuklar kışın soğuğunda, yazın sıcağında bu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bugüne kadar bu sorunu çözemeyen iktidara buradan çağrı yapıyoruz. Artık bu çocukların sesini duyun. Bu çocuklar, zor şartlarda bir kışı daha geçirmek zorunda kalmasın. Geçen uzun bir süreye rağmen Samsat’ın sesini duymayan, Samsatlı afetzedelerin sesini duymayan iktidara bir kez daha çağrı yapıyoruz. Duyun bu çocukların sesini. Bu mağduriyeti giderin. Büyük ekonomi Türkiye uçtu dediniz. Türkiye yüzde 21 büyüdü dediniz. Gelin bu köylüye, bu mağdura bir ev dahi yapamadınız.

Adıyaman’a gelince hiçbir yatırım yapmayan AK Parti’ye tekrar bir çağrı yapıyoruz. Bu çocukların vebali sizin boynunuzadır. Burada yaşayan, mağdur olan halkın vebali sizin boynunuzadır. İnşallah biz önümüzdeki süreçte iktidara geldiğimizde bütün mağduriyetleri gidereceğiz. Bu çocuklarımızın daha rahat daha huzurlu bir şekilde yaşayacağı bir Türkiye’yi, bir Samsat’ı, bir Adıyaman’ı hep beraber inşa edeceğiz. Sizin sesiniz olacağız ve bu mağduriyetin giderilmesi için elimizden geldiğince sesinizi duyuracağız.”

Kaynak: anka