Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Aşı karşıtlığı, bilimsel temeli olmayan komplo teorilerinden besleniyor. Ne yazık ki bu iddialar, toplum tarafından tanınan kişiler ve ‘uzmanlar’ tarafından da seslendiriliyor. Toplumsal bağışıklığı aşılamayla sağlayabiliriz. Devletin, tüm imkânlarıyla aşı karşıtlarıyla mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Koronavirüs pandemisi, yeni varyantlarıyla toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. “Aşılama tamamlanmadan toplumsal bağışıklık elde edilemez” diyen SAHİM-SEN Başkanı Akarken, “Yakınlarımızı kaybettiğimiz, sağlık emekçilerinin canı pahasına mücadele ettiği Covid-19 pandemisini yok sayan, toplum sağlığını tehlikeye atan hastalıklı bir düşünce aramızda dolaşıyor. Komplo teorilerinden beslenen ‘uzmanlar’ ve toplum tarafından beğenilen isimler, bilimsel temellere dayandırmadan aşı karşıtlığını korkuyla birlikte topluma pompalıyor. Ne yazık ki onların bu çağrıları, toplumumuzda karşılık buluyor” değerlendirmesini yaptı.

“AŞILAMA OLMADAN COVID-19’U YENEMEYİZ”

Bir yılı aşkın süredir Türkiye'de de yoğun biçimde görülen koronavirüsün inatçı, sürekli yeni mutasyonları ortaya çıkan, insan bağışıklık sisteminin tanımadığı bir virüs olduğunu belirten Akarken, şunları söyledi:

“Sürekli yeni varyantları ve bu yeni varyantların aşıya olan dirençlerini konuştuğumuz bu süreçte aşılama hızla tamamlanmalı ve toplumsal bağışıklık hedefini yakalamalıyız. Virüsle mücadelenin en akılcı, en geçerli yolu aşılamadır. Ülkemizde artık yeterli sayıda aşı bulunuyor. Hayatın normalleşmesi, hepimizin rahat bir nefes alması için aşılama şart.

“DEVLETİN, TÜM İMKANLARIYLA AŞI KARŞITLIĞIYLYA MÜCADELE ETMESİ GEREKİR"

Devletin, tüm imkânlarıyla aşı karşıtlarıyla mücadele etmesi gerekiyor. Bilimin ışığında ve toplum yararına ortaya konulmuş her ifade çok değerlidir. Ancak ne yazık ki ülkemizde sadece popüler olabilmek için uzmanlık alanlarının dışında ve toplum sağlığını ilgilendiren aşılama gibi önemli bir konuda herkes fikir beyan edebiliyor. Öncelikle bu konuda uzman olmayan kaynaklardan gelen ve bilimsel temelleri olmayan her açıklamanın yayılması engellenmelidir. Devlet, ikna yoluyla tüm mecraları kullanarak vatandaşları aşı karşıtlığına ve sonuçlarına karşı uyarmalı, bilimsel verilerle aşıya teşvik etmelidir. Gerekirse her gün tablo açıklanırken vaka sayıları, ‘aşı olan’ ve ‘aşı olmayan’ diye belirtilmelidir.”

Kaynak: anka