Sağlık-Sen Bakanlık Şubesi, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ile kurum ve kuruluşlarda çalışanların sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artıştan yararlanamamasına tepki gösterdi. Sağlık çalışanları, "Toplu sözleşme kazanımı olan yüzde 20’lik sabit ek ödeme artışından yüzbinlerce kişi yararlanırken, maalesef bu 2 bin 500 kişi yararlanamıyor. Hiç kimse farklı mevzuat iddiasını da öne sürmesin. Bu insanlara filyasyon görevi verirken, hiç kimsenin aklına mevzuat geldi mi? Gelmedi" açıklamasını yaptı.

MEMUR-SEN'e bağlı Sağlık-Sen Bakanlık Şubesi, bugün Sağlık Bakanlığı önünde bir açıklama yaptı. Sağlık-Sen Bakanlık Şubesi, merkez teşkilatı ile bağlı kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarının sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artıştan yararlanamamasına tepki gösterdi. 

Sağlık-Sen Bakanlık Şubesi Başkanı Tahir Eren'in yaptığı açıklama şöyle:

"2 BİN 500 KİŞİ YARARLANAMIYOR"

"Hepinizin de bildiği gibi görmüş olduğunuz bu bina Sağlık Bakanlığı binası. Yani kamuda görev yapan 1 milyon sağlık çalışanı, buradan idare ediliyor.  Merkez teşkilat olarak bu binada, bu çatının altında binlerce sağlık çalışanı görev yapıyor. Ama bu binadaki çalışanlar arasında çok ciddi bir haksızlık var. Haksızlığın nedeni, toplu sözleşme ile sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20’lik artışın, bu binada görev yapan bazı çalışanlardan esirgenmesi. Aynı haksızlık, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu çalışanları ile araştırmacı kadrosundakilere de yapılıyor.

Bakanlık merkez teşkilatının yanı sıra, saymış olduğum bu kurumlarda olup da haksızlığa uğrayan kişilerin sayısı yaklaşık 2 bin 500. Sağlık-Sen’in Toplu sözleşme kazanımı olan yüzde 20’lik sabit ek ödeme artışından yüzbinlerce kişi yararlanırken, maalesef bu 2 bin 500 kişi yararlanamıyor. Soruyoruz hep birlikte; neden?

"KADROSU MERKEZ TEŞKİLATINDA OLANLAR ÜVEY EVLAT MI"

Geçici görevli yüzde 60’a dahil olanlar, ek ödemelerdeki yüzde 20’lik artıştan yararlanıyorlar. Ancak kadrosu merkez teşkilatında olanlar yararlanamıyor. Eşitlik bunun neresinde, hakkaniyet bunun neresinde, adalet bunun neresinde? Soruyoruz hep birlikte; Kadrosu merkez teşkilatında olanlar üvey evlat mı? Kadrosu Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde olanlar üvey evlat mı? Kadrosu İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda olanlar üvey evlat mı? Araştırmacı kadrosunda olanlar üvey evlat mı?

Kusura bakmasın ama hiç kimse farklı mevzuat iddiasını da öne sürmesin. Bu insanlara filyasyon görevi verirken, hiç kimsenin aklına mevzuat geldi mi? Gelmedi… O halde neden bu insanların hakkı, hukuku söz konusu olduğunda mevzuat farklı deniyor. Hiç kimse boşuna mevzuat hazretlerinin arkasına sığınmasın."

 

Kaynak: anka