Sağlık emek ve meslek örgütleri, sağlık çalışanlarının ücret ve çalışma koşullarında iyileştirme yapılmamasına tepki gösterdi. TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, sağlık mleslek örgütleri adına, “Derhal çalışma koşullarımız ve gelirlerimizde iyileştirmeye gidilecek adımlar atılmazsa bütün sağlık çalışanları, kendi çalışma sağlığı ve hakkı için adım adım yükseltilecek bir eylemlilik sürecinde mücadeleye ve gerekirse göreve hazır” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği bugün çevrimiçi bir basın açıklaması yaptı.  

6’ncı Dönem Toplu Sözleşme ve pandemi döneminde sağlık çalışanlarının koşullarında iyileştirilme yapılmamasına tepki gösteren 7 sağlık örgütünün yaptığı açıklamada, “Derhal çalışma koşullarımız ve gelirlerimizde iyileştirmeye gidilecek adımlar atılmazsa bütün sağlık çalışanları, kendi çalışma sağlığı ve hakkı için adım adım yükseltilecek bir eylemlilik sürecinde mücadeleye ve gerekirse g(ö)reve hazırdır” denildi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERİNLEŞEN BİR YOKSULLUĞA İTİLDİ"

Ortak açıklamayı okuyan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, sağlık çalışanlarının derinleşen bir güvencesizliğe ve yoksulluğa itildiğini söyledi. Bulut şunları söyledi:

“Özlük haklarına yönelik iyileştirme yapmak yerine sağlık çalışanları daha da derinleşen bir güvencesizliğe ve yoksulluğa itildi. Yıllardır enflasyon rakamları gerçek enflasyon altında açıklanıp emekçilerin maaşlarına yetersiz zamlar yapılarak sağlık çalışanlarının gelirleri yoksulluk sınırının altına itilmiştir. Derhal çalışma koşullarımız ve gelirlerimizde iyileştirmeye gidilecek adımlar atılmazsa bütün sağlık çalışanları, kendi çalışma sağlığı ve hakkı için adım adım yükseltilecek bir eylemlilik sürecinde mücadeleye ve gerekirse g(ö)reve hazırdır.”

"EK ÖDEME DEĞİL HAK ÖDEME İSTİYORUZ"

Bulut, sağlık çalışanlarının taleplerini ise şöyle sıraladı:

“Ek ödeme değil hak ödeme istiyoruz. Yıllardır enflasyon karşısında eriyen gelirlerimiz için emekliliğe yansıyan en az yüzde 150 gelir iyileştirmesi istiyoruz, güvenceli bir gelir istiyoruz. Covid-19 hastalığının meslek hastalığı sayılması için bir yasa istiyoruz.”

 

Kaynak: anka